Likvidēs Informācijas analīzes dienestu

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 09:08 2009. gada 23. aprīlī 09:08
 

Rīga, 23.apr., LETA. Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Nacionālās drošības likumā, kas paredz likvidēt premjera pārraudzībā esošo Informācijas analīzes dienestu (IAD).

Kā teikts likumprojekta anotācijā, grozījumi Nacionālās drošības likumā sagatavoti, lai vienkāršotu klasificētās informācijas apriti, paātrinātu ar nacionālo drošību saistītās informācijas nodošanu valsts augstākajām amatpersonām un kompetentām valsts pārvaldes iestādēm, novērstu valsts iestāžu funkciju dublēšanos, kā arī ietaupītu valsts budžeta līdzekļus.

Savukārt grozījumi Satversmes aizsardzības biroja likumā redakcionāli precizē likuma normas, kuras ir saistītas ar Informācijas analīzes dienestu, kā arī paredz atjaunot Satversmes aizsardzības biroja funkciju - valsts apdraudējuma analīzes sagatavošana. Minēto funkciju paredzēts īstenot sadarbībā ar Drošības policiju un Militārās izlūkošanas dienestu.

Saistībā ar IAD likvidēšanu sagatavoti arī grozījumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", izslēdzot likuma normas, kuras ir saistītas ar Informācijas analīzes dienestu vai tā darbiniekiem.

Informācijas analīzes dienesta darbības nodrošināšanai 2009.gadā ir paredzēti 390 817 lati. Informācijas analīzes dienesta uzturēšanas ikmēneša izdevumi, tai skaitā amatpersonu un darbinieku atalgojums, veido vidēji 24 621 latu mēnesī.

Detalizētākā informācija par atlaišanas pabalstu apmēru nav ietverta likumprojekta anotācijā, jo saskaņā ar Nacionālās drošības likumu un Valsts drošības iestāžu likumu ziņas par Informācijas analīzes dienesta personāla skaitlisko sastāvu un iekšējo struktūru, to amatu sarakstiem, finansēm un tehnisko aprīkojumu ir valsts noslēpums.

No Informācijas analīzes dienestam paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem ir paredzēts segt dienesta likvidācijas izdevumus. Atlikušie līdzekļi tiks ieskaitīti valsts budžetā.

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 1
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Tēmas: Saeima, Rīga
Pievienot komentāru