Juščenko neatbalsta vīzu režīma atjaunošanu ar ES

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 07:27 2009. gada 23. aprīlī 07:27
 

Kijeva, 23.apr., LETA--AFP. Ukrainas prezidents Viktors Juščenko neatbalsta vīzu režīma atjaunošanu Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem atbildē uz Briseles vilcināšanos atvieglot vīzu iegūšanu ukraiņiem.

"Mums nevajadzētu iesaistīties konfliktos un atriebībā, jo tā būt tikai kļūda," preses konferencē trešdien norādīja Juščenko.

"Es esmu pārliecināts, ka Eiropas tūristu, diplomātu un politiķu ierašanās un aizbraukšana dod Ukrainai daudz vairāk labumu, nekā Ārlietu ministrijas konsulārās nodevas," sacīja Juščenko.

Vairāki prezidenta administrācijas pārstāvji izteikušies par iespēju atjaunot 2005.gadā atcelto vīzu režīmu eiropiešiem, jo Brisele nav nākusi Kijevai pretī.

Kijeva ir panākusi vienošanos ar Eiropas Savienību, lai ukraiņiem vīzu iegūšana notiktu atvieglotā kārtā, bet daudzi ukraiņi sūdzas par pazemojošu birokrātiju Eiropas valstu konsulātos.

Ukraiņu pieteikumi bieži vien tiek noraidīti, jo daudzas ES valdības Ukrainas iedzīvotājus uzskata par potenciāliem nelegāliem strādniekiem, prostitūtām vai noziedzniekiem.

Citi šobrīd lasa

Rīdzinieks Māris neizpratnē - derīguma termiņš beidzies pirms pusotra mēneša, bet biezpiens izrādās ēdams
"Publiskajā telpā izskanējusi maldinoša informācija," Rīgas dome kliedē mītus par 72 stundu somas sagatavošanu 1
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Tēmas: Kijeva, Brisele
Pievienot komentāru