ANO Drošības padomes prezidents: Tamilu tīģeriem jāpadodas Šrilankas valdības spēkiem

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 06:44 2009. gada 23. aprīlī 06:44
 

Ņujorka, 23.apr., LETA--AFP. Tamilu tīģeru nemierniekiem jāpadodas Šrilankas valdības spēkiem un jāļauj kauju zonā iesprostotajiem civiliedzīvotājiem pamest reģionu, trešdien paziņoja ANO Drošības padomes prezidents, Meksikas pārstāvis Klods Ellē.

"Mēs pieprasām, lai Taimililamas atbrīvošanas tīģeri (LTTE) nekavējoties noliek ieročus, atsakās no terorisma un pievienojas politiskajam procesam," pēc neformālās Drošības padomes sēdes žurnālistiem paziņoja Ellē, runājot visu 15 padomes locekļu vārdā.

ANO Drošības padome "stingri nosoda teroristu organizāciju LTTE par civiliedzīvotāju izmantošanu aizsegam kaujās un par viņu neizlaišanu no kauju zonas".

Padome arī uzstāj, lai Šrilankas valdība pieturas starptautiskajiem likumiem, ļaujot bēgļiem nodrošināt palīdzību.

Kā jau ziņots, pēdējās dienās vairāk nekā 100 000 cilvēku izbēguši no arvien sarūkošās teritorijas, kas joprojām atrodas tamilu "tīģeru" kontrolē Šrilankas ziemeļaustrumos.

ANO lēsa, ka pirms pirmdienas nemiernieku kontrolētajā teritorijā atradās ap 150 000 civiliedzīvotāju, taču valdība apgalvoja, ka to ir mazāk par pusi.

Aizsardzības ministrija bija devusi "tīģeru" vadonim Velupillai Prabhakaranam un viņa kaujiniekiem laiku līdz otrdienai, lai padotos, taču nemiernieki to ignorēja un turpina cīnīties ar valdības spēkiem.

Kaujinieku grupējums "Tamililamas atbrīvošanas tīģeri" (LTTE) cīnās par neatkarīgas tamilu valsts izveidošanu Šrilankas ziemeļos.

Etniskais konflikts, kas valsti plosa kopš 1983.gada, prasījis vairāk nekā 74 000 cilvēku dzīvību.

Citi šobrīd lasa

"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro 8
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Pievienot komentāru