Lielbritānijā izsolīs Hitlera gleznas

Ziņas
2009. gada 23. aprīlī 05:20 2009. gada 23. aprīlī 05:20
 

Londona, 23.apr., LETA--AFP. Lielbritānijā ceturtdien tiks izsolītas Ādolfa Hitlera gleznas.

Kopā izsolē Anglijas pilsētā Ladlovā nonāks 13 gleznas, lielākoties akvareļi. Viena glezna, kurā redzams uz akmens tilta sēdošs vīrietis, iespējams, ir pašportrets. Daudzi darbi, ko Hitlers gleznoja divdesmitajos gados, būdams jauns mākslinieks, parakstīti ar viņa iniciāļiem.

Kā pavēstīja ūtrupnieku apvienības "Mullock's" pārstāvis Ričards Vestvuds-Brukss, gleznas pirms mēneša tika atrastas kādā garāžā. "Mans pārdevējs, kas ir liels Otrā pasaules kara priekšmetu kolekcionārs, nopirka gleznas no kāda vīrieša, kas tās piesavinājās 1945.gadā. Dažas viņš pārdeva pirms daudziem gadiem, un toreiz tās novērtēja eksperts," norādīja Vestvuds-Brukss. "Ticiet vai nē, bet pārējās viņš atstāja savā garāžā un aizmirsa par tām līdz nesenam brīdim, kad pirms mēneša vai pusotra atkal tās atrada."

Iepriekš Hitlera gleznas tika izsolītas par diezgan iespaidīgām summām - 2006.gadā 21 darbs Lielbritānijā tika pārdots par 118 000 britu mārciņu (90 270 latiem).

Citi šobrīd lasa

"Publiskajā telpā izskanējusi maldinoša informācija," Rīgas dome kliedē mītus par 72 stundu somas sagatavošanu 1
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Tēmas: Londona
Pievienot komentāru