Maijā Rīgā ieradīsies vairāki pasaulē pazīstami iluzionisma meistari

Ziņas
2009. gada 22. aprīlī 19:19 2009. gada 22. aprīlī 19:19
 

Rīga, 22.apr., LETA. Maija beigās Rīgā ieradīsies vairāki pasaulē atzīti iluzionisma meistari, lai piedalītos starptautiskajā iluzionistu šovā "Abrakadabra".

Šovs 29.maijā un 30.maijā norisināsies Rīgas Kongresu namā, un tajā ar saviem priekšnesumiem skatītājus pārsteigs un iepriecinās pasaulslavenas iluzionisma zvaigznes no Lasvegasas, Anglijas, Beļģijas, Itālijas un Serbijas, šodien žurnālistus informēja iluzioniste un šova rīkotāja Dace Pecolli.

Pecolli stāstīja, ka starptautiskajā iluzionistu šovā viesosies visā pasaulē pazīstamā Lasvegasas zvaigzne un pasaules iluzionisma meistars Dirks Lozanders, Anglijā atzītais iluzionists Rojs Davenports un pasaules čempions melnajā iluzionismā Ārons Krovs, kā arī būs skatāms Latvijā jauns projekts "Lāzeru operas maģija", ko skatītājiem piedāvās daudzsološa dziedātāja Solveiga Vārsberga, izmantojot starptautiski atzīta maģijas meistara Enriko Pecolli veidotu fascinējoši krāsainu telpisko efektu lāzeršovu un īpaši veidotus lāzergrafikas zīmējumus.

Iluzionismā ir daudz un dažādu žanru, tādēļ pasākuma rīkotāji šova programmā būs iekļāvuši priekšnesumus gan no komiskā iluzionisma, gan no mentālā iluzionsima un citiem žanriem. Visi šova dalībnieki ir augstas klases mākslinieki, kuri ar saviem priekšnesumiem piedalījušies pasaules čempionos, gūstot uzvaras. Arī Rīgā skatītājiem būs iespēja redzēt priekšnesumu, ar kuriem šie iluzionisti piedalījušies un uzvarējuši čempionos.

Pēc Daces Pecolli teiktā, starptautiskā iluzionistu šovā "Abrakadabra" dalībnieks Dirks Lozanders ir uzstājies daudzos ļoti svarīgos Eiropas, Japānas, Amerikas un Austrālijas lielākajos pasākumos. Viņš ir uzstājies slavenajā "Magic Castle" Holivudā, un pašlaik viņš uzstājas Lasvegasā šovā "The World’s Greatest Magic Show".

2006.gadā Lozanders saņēma godpilno titulu "Gada iluzionists" Austrālijā par ievērojamu ieguldījumu iluzionisma mākslā.

Savukārt Anglijā atzītais iluzionists Rojs Davenports ir jaunākais pēctecis senākajai iluzionistu dinastijai Eiropā, viņa vecvectēvs bija slavens iluzionists un Vudvillas mākslinieks, kurš 1882.gadā atvēra pirmo iluzionisma triku rekvizītu veikalu Eiropā. Šo veikalu turpina vadīt Davenportu ģimene, un tas ir senākais triku rekvizītu veikals pasaulē, kas savu darbības jomu nav mainījis kopš pirmsākumiem.

Iluzionists ir specializējies iluzionisma manipulācijas žanrā, un par savām augstas klases izrādēm viņš ir saņēmis daudzas godalgotas vietas dažādos pasaules čempionātos.

"Abrakadabra" viesu vidū būs arī pasaules čempions melnajā iluzionismā Ārons Krovs. Pēc čempiona titula iegūšanas viņš kļuva par Beļģijas un citu pasaules televīzijas raidījumu biežu viesi, pārsteidzot skatītājus ar savu sensacionālo izrādi.

Savulaik bijis meistars Austrumu cīņās, viņš tagad šo cīņas mākslas meistarību perfekti kombinē ar iluzionismu. Savas augstās profesionalitātes un unikalitātes novērtēts, viņš ir saņēmis daudzas starptautiskas iluzionisma godalgas, tostarp Francijas Nacionālajā iluzionisma čempionātā 1995.gadā, kā arī prestižo balvu "Le Mandraque D’Or" Parīzē, viņš arī bieži uzstājies Lasvegasas iluzionistu šovos.

30.maijā plkst.13 Rīgas Kongresu namā notiks arī profesionāli mācību semināri, kuros piedalīsies Baltijas un Ziemeļvalstu iluzionisti. Seminārā piedalīsies arī Itālijas iluzionistu kluba prezidents. Semināru vadītāji būs Lozanders un Davenports. Šis būs pirmais tik augsta līmeņa iluzionisma seminārs Baltijas valstīs, informēja Pecolli.

Abu dienu šovi Rīgas Kongresu namā sāksies plkst.19, bet uz pasākumu varēs ierasties jau stundu iepriekš, jo ikviens varēs iegādāties interesantas lietas burvju triku tirdzniecības veikaliņā "Pecolli Magic shop". Šajā veikaliņā varēs iemācīties efektīgus burvju trikus. Trikus mācīs Pecolli dibinātās Baltijas iluzionistu biedrības "A.M.B.E.R." biedri.

Pasākumā labākai šova redzamībai paredzēts uz skatuves notiekošo translēt uz diviem lieliem ekrāniem skatuves sānos. Visi iluzionisma zvaigžņu priekšnesumi būs muzikāli, savukārt pasākuma vadīšana notiks latviešu, angļu un krievu valodā.

Pecolli stāstīja, ka ar starptautiskā iluzionistu šova "Abrakadabra" norisi plānots nosvinēt ne tikai Baltijas iluzionistu biedrības "A.M.B.E.R." viena gada jubileju, bet arī to, ka Baltijas iluzionistu biedrība "A.M.B.E.R." ir uzņemta "The International Brotherhood of Magicians" biedrībā, kas ir lielākā pasaules organizācija, kas apvieno profesionālos un amatiera burvju mākslas pārstāvjus.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz pasākumu var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs.

Pasākumu organizē SIA "Brinum-x" sadarbībā ar Pecolli dibināto Baltijas iluzionistu biedrību "A.M.B.E.R.".

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Pievienot komentāru