Latvijas Leļļu teātris piedalīsies Krievijas teātra festivālā

Ziņas
2009. gada 22. aprīlī 15:39 2009. gada 22. aprīlī 15:39
 

Rīga, 22.apr., LETA. Latvijas Leļļu teātris no 25.aprīļa līdz 30.aprīlim ar Vijas Blūzmas iestudējumu "Lapsiņa Kūmiņa un Vilks Znotiņš" piedalīsies Krievijā, Veļikijnovgorodā, notiekošajā teātru festivālā, aģentūru LETA informēja Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Daina Strelēvica.

Martā Latvijas Leļļu teātris jau trešo gadu saņēma uzaicinājumu no starptautiskā teātra festivāla "Carj Skazka" organizētājiem.

Uzaicinājums ir iespēja turpināt Latvijas Leļļu teātra kultūras sakarus ar Krieviju. Tā ir iespēja parādīt sevi, sniegt priekšstatu par Latvijas Leļļu teātra māksliniecisko līmeni, uzsvēra Strelēvica.

Latvijas Leļļu teātrī no dibināšanas līdz šim laikam darbojas divas aktieru trupas - latviešu un krievu. Uz Veļikijnovgorodu teātris var aizvest iestudējumu labā literārā krievu valodā un nodrošināt krieviski runājošiem skatītājiem pilnvērtīgu māksliniecisku sniegumu.

Tajā pašā laikā Latvijas Leļļu teātrim būs iespēja iepazīties ar daudziem citiem teātriem festivāla laikā, apmainīties pieredzē un dibināt plašākus kontaktus. Gan režisore Vija Blūzma, gan aktieri, māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, kā arī tehniskie darbinieki - gaismu un skaņu mākslinieki - cer uz radošu apmaiņu un papildināšanos.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
VIDEO: smagā avārijā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs
Gustavo ir "bīstams narciss", Rutulis un Patrisha "tērētas marionetes" - kolēģus pamatīgi nozākā Ainars Mielavs
Pievienot komentāru