"Mazie laupītāji" kļūst populāri

Kultūra
2009. gada 22. aprīlī 14:30 2009. gada 22. aprīlī 14:30
 
Jauno latviešu veidoto spēlfilmu "Mazie laupītāji" četru nedēļu laikā uz lielajiem kino ekrāniem noskatījušies jau 12 913 skatītāji, liecina "Forum Cinemas" apkopotie dati
Kadrs no filmas

"Mazie laupītāji" ir Latvijas un Austrijas kopražojuma ģimenes spēlfilma, kuru veidojusi filmu studija "F.O.R.M.A.", kas skatītājiem jau pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim". Filmas režisors ir Armands Zvirbulis, scenārija autors - Māris Putniņš, bet producents ir Gatis Upmalis.

Filmas "Mazie laupītāji" pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa un kura spiesta patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze -, nokļuvuši laukos, izplāno bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu. Mazos laupītājus atveido Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no "Ūdensbumbas resnajam runcim". Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās iejutās Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveido austriešu aktieris Karls Markovics. Tāpat jaunajā filmā piedalās Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

Filmas uzņemšana notika Rīgas parkos un Vecrīgas ieliņās, Rīgas Kinostudijas paviljonos, vienā no Latvijas bankām, kā arī Kandavas pagasta "Indānu" mājās.

Spēlfilma "Mazie laupītāji" saņēmusi arī ielūgumus dalībai trīs starptautiskos filmu festivālos. Dalību starptautiskajos pasākumos "Mazie laupītāji" sāks 9.maijā Eiropas Savienības filmu forumā "Eurocine 27". Pēc tam sekos dalība Minhenes filmu festivālā, "Showcomotion" filmu festivālā Šefīldā un "Cinekid" starptautiskajā filmu festivālā Amsterdamā.

Aila Ādamsone / LETA


Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru