„Dzīvoju kā murgā...”

Ziņas
2009. gada 22. aprīlī 14:17 2009. gada 22. aprīlī 14:17
 

ASTRA (40): «Visu pagājušo gadu varu no­rakstīt, jo dzīvoju kā murgā. Vīrs nepārtraukti meloja, ka viņam jā­strādā, jāizpalīdz draugiem - šādi viņš centās attaisnot savu nebūša­nu mājās. Šajos stāstos viņš regu­lāri sapinās un nonāca pretrunās. Ar sievietes intuīciju jutu, ka kaut kas nav kārtībā, parādījās aizdo­mas, ka viņam varētu būt cita sie­viete. Taču, kad to tieši pajautāju, viņš tikai atbildēja, ka tās ir manas iedomas, lai lieku viņu mierā. Viņš mīlot tikai mani. Man gribē­jās tam ticēt. Līdz viņu nejauši pieķēru... Vīrs sacīja, ka ar otru sievieti viņu vieno tikai izklaide, nekas nopietns, sacīja, ka mums vairāk jādomā par mūsu attiecī­bām. Piekritu mēģināt attiecības glābt, jo mēs kopā bijām 17 ga­dus! Turklāt mūsu dēls ir pusau­dža vecumā, un viņam tēvs ir ne­pieciešams. Attiecības ar otru sie­vieti vīrs solīja pārtraukt. To, ka viņš iepriekš bija mani nodevis, briesmīgi pārdzīvoju, taču domā­ju, ka tikšu galā. Dēlam neko ne­sacīju. Taču pēc pāris mēnešiem uzzināju, ka vīrs ar to otru sievie­ti tiekas joprojām. Turklāt vairs nekādu aizbildinājumu par dar­bu, un draugiem viņš vairs neiz­domāja. Viņi tikās neslēpjoties, un, ja es jautāju, uz kurieni viņš dodas, vīrs atcirta, ka tā nav mana daļa. Dusmās sakravāju vīra man­tas, taču viņš atkal sāka runāt, ka mums jāmēģina vēlreiz, un tā viņš palika... Taču tas, kas sekoja, bija murgs - regulāri viņš nak­šņoja pie otras sievietes, sakot, ka paliks pie saviem vecākiem. Pa­cietu to dēla dēļ. Kad viņš ieradās mājās, centos būt laipna, neko nepārmest. Taču pie otras sievie­tes viņš palika arvien biežāk, līdz paziņoja, ka arī Jauno gadu vairs ar mums nesagaidīs... Manī ir tik daudz dusmu gan pret šo sievieti, gan pret vīru. Jo biju gatava mēģi­nāt, bet viņš izturējās kā lupata, kas runā vienu, bet dara ko citu. Man ļoti sāp, ka arī dēls notieko­šo ļoti pārdzīvo un jūtas tētim ne­vajadzīgs...»

Pieradusi pie krāpšanas

KRISTĪNE (42): «Skatoties uz savas draudzenes ģimeni, man ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. Man draudzene precējusies ir jau ļoti ilgi, viņas ģi­menē aug divas meitas, abas stu­dē, abas vairāk vai mazāk jau ie­kārtojušas pašas savu dzīvi. Drau­dzenes vīrs ir no tiem cilvēkiem, kurš nemitīgi veido paralēlās at­tiecības, un mana draudzene to zina. Kā viņam uzrodas kāda jau­na aizraušanās, draudzene skrien pie manis izraudāties, sola šķir­ties, jo šādu dzīvi nevarot izturēt. Pārdzīvoju līdz ar viņu, jo šajā lai­kā viņa dzer nervu zāles, vakaros, lai varētu aizmigt, arī miega zāles. Mēs dzīvojam mazpilsētā, tāpēc viņai ir jāsadzīvo arī ar to, ka ap­kārtējie cilvēki ir labi informēti par vīra sānsoļiem. Interesanti, ka draudzenes vīrs, pat stūrī iedzīts, vienmēr liedzas un nekad nav at­zinis, ka viņam bez sievas būtu vēl kāda sieviete. Parasti viņš at­bild, ka citiem tikai tā šķietot. Ar viņu draudzene tā atklāti nav spē­jusi izrunāties.

Par šķiršanos draudzene runā vairāk nekā divdesmit gadus, ta­ču tā arī lēmumu nav pieņēmusi. Tiklīdz vīram kārtējā aizraušanās pāriet un ģimenes dzīve ieiet ve­cajās sliedēs, draudzene dzīvo tā, it kā nekas traks nebūtu noticis. Abi ar vīru dodas ceļojumos, ko­pā pavada brīvdienas. Protams, saticība ilgst līdz nākamajai rei­zei, kad vīrs atrod jaunu mīļāko. Esmu draudzenei jautājusi, kā­pēc viņa nešķiras, un viņa atbild, ka šo gadu laikā ar vīru abi ir ie­gādājušies dzīvokli, sasnieguši zi­nāmu materiālo labklājību, un pēc šķiršanās viss būtu jādala uz pusēm. Viņa baidās, ka nespētu dzīvot viena ar savu algu. Man šķiet, tās ir tikai atrunas, jo manai draudzenei   ir  laba  izglītība, darbs, un arī par savu algu viņai nav pamata sūdzēties. Tā vien šķiet, ka pie šādas dzīves viņa vienkārši ir pieradusi.»

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru