Igaunijā atklāj lielu tīģeru ādu kontrabandas partiju

Ziņas
2009. gada 22. aprīlī 14:06 2009. gada 22. aprīlī 14:06
 

Tallina, 22.apr., LETA. Igaunijas Ieņēmumu un muitas departamentam (IMD) izdevies atklāt lielu reto Ķīnas Bengālijas tīģeru ādu kontrabandas partiju, kuras aptuvenā vērtība ir apmēram 41 600 000 kronu (1 890 900 lati), ziņo "PM Online".

Šī gada aprīļa sākumā Igaunijas Ieņēmumu un muitas departaments veica tranzīta preču pārbaudi firmas "Essenta" muitas noliktavā, un tās rezultātā tika atrastas 208 tīģeru ādas.

Pēc Vides ministrijas ekspertu slēdziena, tās ir Bengālijas tīģera ādas, un minētais dzīvnieks ir iekļauts starptautiskās dzīvnieku un augu sugu tirdzniecības konvencijas (CITES) aizsargājamo dzīvnieku sarakstā. CITES konvencija ir izveidota ar mērķi regulēt apdraudēto sugu tirdzniecību un veicināt planētas dabas daudzveidības saglabāšanu.

Sūtījums Tallinā ir ieradies no Ķīnas, un krava deklarēta kā apģērbi. Muitas kontroles laikā starp apģērbiem tika atrastas arī divos iepakojumos iešūtas 208 Bengālijas tīģera ādas, kuru izgatavošanai dzīvību bija zaudējuši kopā 832 dzīvnieki.

Pēc IMD datiem, šis ir lielākais Igaunijā atklātais CITES konvencijas pārkāpuma gadījums.

Pēc aprēķiniem, kas izdarīti, balstoties uz sugas piederības un apjomu rādītājiem, dabai nodarītais kaitējums ir 41 600 000 kronu. Par šo nodarījumu Igaunijas likumdošana paredz juridiskām personām līdz 50 000 kronu (2 270 latu ) lielu sodanaudu. Papildus tiek piemērota preces konfiskācija.

Ķīnas Bengālijas tīģeris iekļauts CITES konvencijas 2.pielikumā. Šajā pielikumā uzskaitīto sugu tirdzniecība nav pilnībā aizliegta, taču tiek pakļauta spēcīgai kontrolei, un jābūt saņemtām paredzētajām atļaujām. Šo ierobežojumu mērķis ir valsts līmenī kontrolēt reto sugu dzīvnieku un augu tirdzniecību, kas varētu radīt draudus sugas saglabāšanai.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Tēmas: Tallina
Pievienot komentāru