Alkohola ražotāja "Liviko" grupa pērn Baltijā kāpinājusi apgrozījumu par 32%

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 12:30 2009. gada 21. aprīlī 12:30
 

Rīga, 21.apr., LETA. Pagājušā gadā alkohola ražotāja un tirgotāja AS "Liviko" grupas apgrozījums Baltijā pieaudzis par 32%, aģentūru LETA informēja "Liviko" valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi.

Visas "Liviko" grupas kompānijas 2008.gadā palielinājušas pārdošanas apjomus un apgrozījumu. "Liviko" galvenā uzņēmuma Igaunijā apgrozījums pieaudzis par 10%, Latvijas meitas uzņēmuma SIA "Liviko" - par 8%, bet Lietuvas "Liviko UAB" - par 41%.

2008.gadā "Liviko" grupas kompāniju kopējais apgrozījums sasniedza 82,9 miljonus latu, kas ir par 32% vairāk nekā gadu iepriekš. "Liviko" saražotās alkoholisko dzērienu produkcijas pārdošanas apjomi 2008.gadā sasniedza 12,7 miljonus litru, 24% jeb trīs miljoni litru no tiem tika eksportēti, kas ir par 31% vairāk nekā 2007.gadā.

"Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju Baltijas valstīs un akcīzes nodokļa paaugstināšanu, kas ietekmēja vietējā alkohola tirgus kritumu par 10%-15%, "Liviko" grupai izdevās ievērojami palielināt savu tirgus daļu, neskatoties uz vispārējo tirgus lejupslīdi. 2008.gadā katrā no "Liviko" grupas kompānijām bija izveidoti priekšnosacījumi mūsu pozīciju nostiprināšanai Baltijas tirgū. Šobrīd mēs varam secināt, ka grupas darbības rezultāti bija ļoti sekmīgi," uzsver Kalvi.

Mātes uzņēmuma jeb Igaunijas "Liviko" apgrozījums 2008.gadā bija 61 miljons latu. Kāpums galvenokārt pamatojams ar pašu ražotas produkcijas eksporta un importētas produkcijas pārdošanas apjomu pieaugumu.

2008.gadā "Liviko" savu produkciju pamatā eksportējusi uz Latviju, Lietuvu, Krieviju, Ukrainu, Somiju, ASV, kā arī uz citām valstīm. Populārākā liķiera "Vana Tallinn" pārdošanas rezultāti kāpuši par 13%, bet otra populārākā produkta - degvīna "Viru Valge" - eksporta rādītāji pieauguši par 5%. "Vana Tallinn" sērijas produkcija Krievijā un Ukrainā aizņem attiecīgi desmito un piekto vietu importēto liķieru vidū.

Latvijas meitas uzņēmuma "Liviko" apgrozījums 2008.gadā pieauga par 8% un veidoja 15,1 miljonu latu.

"Ņemot vērā strauju ekonomiskas situācijas pasliktināšanos Latvijā gada otrajā pusē, kopējie gada rezultāti bija sekmīgi, kopš mums izdevās paplašināt mūsu tirgus daļu ar jauniem produktiem, speciāli izstrādātiem pārdošanai Latvijas tirgū," saka Kalvi.

"Liviko" grupas Lietuvas uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā pieauga par 41% jeb 8,89 miljoniem latu. Kopējās ekonomiskās lejupslīdes un nelegālā alkohola tirgus straujās izplatības situācijā Lietuvā, ko veicināja alkohola akcīzes nodokļa kāpums, Lietuvas kompānijai ir izdevies kāpināt pārdošanas rezultātus un nostiprināties vietējā tirgū.

2008.gads Baltijas alkohola nozares kompānijām bijis īpaši smags - Igaunijā akcīzes nodoklis alkoholiskiem dzērieniem pieauga par 33%, bet Lietuvā par 20%, kas radīja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības cenu strauju kāpumu un pirktspējas kritumu.

Tomēr 2008.gads bija ļoti nozīmīgs "Liviko" grupai, kas patstāvīgi strādāja trijās Baltijas valstīs. "Liviko" grupas kompānijas Baltijā 2008.gadā akcīzes nodokļos kopumā samaksājušas 38,30 miljonus latu.

Jau ziņots, ka "Liviko" ir 110 gadu pieredze kvalitatīva alkohola ražošanā. Papildus alkohola ražošanai "Liviko" ir attīstījis arī alkohola izplatīšanas un pārdošanas tīklu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Ar tīkla palīdzību "Liviko" izplata ne tikai pašmāju produkciju, bet importē labi atpazīstamu zīmolu augstas kvalitātes alkoholu no visas pasaules. "Liviko" ir viens no trim lielākajiem alkohola nozares uzņēmumiem Baltijas valstīs. Kompānija nodarbina 224 darbiniekus Igaunijā, 112 Latvijā un 78 Lietuvā.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Tēmas: ASV, Rīga, 112
Pievienot komentāru