E.ON vēlas samazināt savu daļu Baltijas gāzesvada projektā

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 12:07 2009. gada 21. aprīlī 12:07
 

Maskava, 21.apr., LETA--AFP. Vācijas enerģētikas grupa E.ON vēlas samazināt savu daļu Krievijas-Vācijas gāzesvadā, ko plānots ievietot Baltijas jūras dzelmē, pirmdien nedēļas izdevumā "Wirtschaftswoche" publicētajā intervijā teica kompānijas vadītājs Vulfs Bernotats.

Intervijā Bernotats paziņoja, ka Krievijas gāzes lielfirmas "Gazprom" kontrolētajam projektam "Nord Stream" varētu pievienoties Francijas kompānija "Gaz de France" (GDF).

"Sarunas notiek, taču mēs būtu gatavi atdot 4,5% no savas daļas," viņš teica. "Cik man zināms, GDF vēlas iegādāties 9%."

Kompānijām E.ON un Vācijas BASF pašlaik pieder 20% "Nord Stream" akciju, Nīderlandes kompānijai "Gasunie" - 9%, bet "Gazprom" - atlikušais 51%.

Bernotats noliedza neapstiprinātās ziņas, ka potenciālās finansējošās bankas pieprasot vēl vienas lielas grupas līdzdalību.

"Nord Stream" dos iespēju Krievijai eksportēt gāzi tieši uz Vāciju, nešķērsojot tādas tranzītvalstis kā Ukrainu.

Taču arī Baltijas valstis ir paudušas bažas par šo projektu un baidās, ka cauruļvada būve varētu izkustināt no vietas parastos un ķīmiskos ieročus, kas tika nogremdēti jūrā Otrā pasaules kara laikā.

Cauruļvada būve paredzēta no 2009. līdz 2011.gadam.

Bernotats arī lika saprast, ka E.ON ir ieinteresēta pievienoties kompānijai "Electricite de France" jaunas paaudzes atomelektrostacijas būvē Panlī pilsētā Francijas rietumos.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru