Rīgā diskutēs par jaunajiem izaicinājumiem NATO dalībvalstīm un to partneriem

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 01:29 2009. gada 21. aprīlī 01:29
 

Rīga, 21.apr., LETA. Šodien plkst.9.30 Rīgā, viesnīcā "Reval Hotel Latvija", notiks diskusija "Jauni izaicinājumi NATO dalībvalstīm un to partneriem", aģentūru LETA informēja Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) projektu vadītāja Irīna Ivaškina.

Diskusiju atklās LATO ģenerālsekretārs Sandis Šrāders un Frīdriha Eberta fonda Baltijas nodaļas koordinators Hermans Bunzs. Diskusijas laikā tiks spriests par Latvijas piecu gadu dalības pieredzi pārveidotā un paplašinātā NATO, kā arī par NATO vadīto misiju Afganistānā.

Pirmajā paneļdiskusijā "Latvijas piecu gadu dalības pieredze pārveidotā un paplašinātā NATO: sasniegumi un šķēršļi", ko vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds, piedalīsies Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, bijusī ASV Valsts departamenta valsts sekretāra vietnieka palīdze Eiropas un Eirāzijas jautājumos Hezera Konlija un Natolinas Eiropas centra Varšavā vecākais pētnieks Olafs Osica.

Otrajā paneļdiskusijā par NATO vadīto misiju Afganistānā, ko vadīs Brīvības un solidaritātes fonda priekšsēdētājs Atis Lejiņš (LSDSP), piedalīsies ASV vēstniecības Latvijā pilnvarotais lietvedis Brūss Rodžers, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts un Afganistānas vēstnieks Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā un Īslandē Karls Harbo.

Diskusijas norises vietā būs iespējams apskatīt divas fotoizstādes par NATO vadīto misiju Afganistānā, kuras piedāvā Aizsardzības ministrija un Kanādas vēstniecība. Diskusijas laikā Aizsardzības ministrija piedāvā iepazīties ar fotoizstādi "Latvijas dalība starptautiskajā operācijā Afganistānā", kurā atspoguļoti Latvijas kontingenta karavīru galvenie uzdevumi Afganistānā - apsardzes un patrulēšanas nodrošināšana, apkārtnes novērošana, nesprāgušās munīcijas neitralizēšana, kā arī Afganistānas Nacionālo drošības spēku apmācīšana. Savukārt Kanādas vēstniecība organizē fotoizstādi "Afganistānas atjaunošana".

Pēc diskusijas plkst.14 kinoteātrī "Rīga" notiks filmas "Parāds Afganistānai" demonstrācija. Filmas režisors un producents ir Askolds Saulītis, scenāriju veidojuši Saulītis un Lejiņš.

Diskusija tiek rīkota par godu NATO 60.gadadienai un Latvijas dalības NATO piecgadei.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
Pievienot komentāru