Valsts prezidents Raimonds Vējonis. (Foto: LETA)

Vējonis izsludinās Veselības aprūpes finansēšanas likumu

Sabiedrība
2017. gada 28. decembrī 15:05 2017. gada 28. decembrī 15:05
  LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsludinās Veselības aprūpes finansēšanas likumu, aģentūrai LETA norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

Kancelejā norādīja, ka šobrīd notiek likuma izskatīšana noteiktajā termiņā, savukārt desmit dienas kopš likuma pieņemšanas, kuru laikā to var atdot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, jau ir pagājušas.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Vējonis likumu varētu izsludināt vēl šogad.

Noteikts, ka Valsts prezidentam likumu izsludināšana jāveic ne agrāk kā desmitajā dienā un ne vēlāk kā 21.dienā pēc likuma pieņemšanas.

Jau ziņots, ka Saeima 14.decembrī galīgajā lasījumā pieņēma Veselības aprūpes finansēšanas likumu, kas paredz mainīt veselības aprūpes finansēšanas sistēmu un ieviest valsts obligāto veselības apdrošināšanu.

Valsts apmaksātajā medicīniskās palīdzības minimumā, kuru saņems visi iedzīvotāji neatkarīgi no veikto sociālo iemaksu apmēra, ietilps neatliekamā palīdzība, dzemdību palīdzība, ģimenes ārsta pakalpojumi un ārstēšanai paredzētās zāles un medicīniskās ierīces, kas tiek kompensētas no valsts budžeta.

Tāpat tajā ietilps veselības aprūpes pakalpojumi, kas ārstē saslimšanas ar nozīmīgu ietekmi uz sabiedrības veselības rādītājiem vai rada apdraudējumu sabiedrības veselībai, tostarp psihiskas saslimšanas un tuberkuloze, kā arī šo saslimšanu ārstēšanai nepieciešamie medikamenti.

Savukārt, lai saņemtu veselības aprūpes pilno grozu, kurā ietilpst pārējie valsts apmaksātie pakalpojumi, iedzīvotājam būs jābūt valsts obligātajai veselības apdrošināšanai.

Likumā norādīts, ka tiesības uz valsts obligāto veselības apdrošināšanu ir personai, par kuru veiktas vai bija jāveic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu", kā arī valsts aizsargātas personas vai iedzīvotāji, kas veikuši veselības apdrošināšanas iemaksas.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru