Lībiņai-Egnerei nepatīk pavērsiens ap Rimšēviča foto. Viņa pamanījusi nesakritības ar publiski izskanējušo 53

Sabiedrība
2018. gada 27. februārī 11:20 2018. gada 27. februārī 11:20
  Jauns.lv
"Man ir grūti pateikt, kas mēģina šo ziņu izplatīt, bet Saeimas Nacionālās drošības komisijā šī fotogrāfija nekad nav bijusi vērtēta," Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere ("Vienotība") apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot vairākos medijos izskanējušo ziņu par to, ka Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča pielaide valsts noslēpumam Krievijā uzņemtās fotogrāfijas dēļ komisijā apspriesta jau pirms vairākiem gadiem. 

Lībiņa-Egnere raidījumā norādīja, ka personīgi ir pārliecinājusies par to, ka fotogrāfija komisijā nav vērtēta. "Es šodien par to pārliecinājos – pārjautāju visiem kolēģiem, arī tiem, kas tur ir piecus gadus, jo es tur esmu īsāku laiku, mēs arī pārbaudījām protokolus. Fotogrāfija nav tikusi vērtēta," apliecināja komisijas priekšsēdētāja. 

Viņa arī vērsa uzmanību uz to, ka TV3 raidījumā "Nekā personīga", kurš tiek citēts kā ziņas avots, šādi fakti nemaz netiek minēti. 

Nav skaidrs, kā žurnālisti ieguvuši šādu informāciju: "Vēlreiz rūpīgi noskatoties raidījumu, raidījumā tas netika minēts. Tas parādās tikai atsaucēs un aprakstos pie raidījuma. Būtu jājautā pašiem žurnālistiem, no kurienes ir šāda informācija."

Lībiņa-Egnere uzskata, ka šīs kļūdas dēļ par fotogrāfiju veikti nepareizi secinājumi. "Man ļoti, ļoti nepatīk šis pavērsiens, ka mēs tagad domājam, ka tā fotogrāfija ir veca kā pasaule, visiem mājās uz skapīša stāvēja, tagad nopūtām putekļus un brīnāmies. Nu nav tā," viņa uzsvēra raidījumā. 

Foto: AP


 

Saistītās ziņas

Parādās jauna informācija par skandalozo Rimšēviča zvejas ballītes fotogrāfiju 72
Vai fotogrāfijā ar Rimšēviču patiešām redzams Valērijs Maligins? 17
Rimšēvičs izvairīgi, bet komentē skandalozo foto. Ar Maliginu devies uz Kamčatku makšķerēt 66

Citi šobrīd lasa

Kadirovs savā gultā velk pat pusaudzes
Pat vairākus tūkstošus vērtas! Kādas somas izvēlas Latvijas politiķes
Tenerifē tiek pārtraukta pazudušā jaunieša meklēšana
Skatīt visus komentārus