Tramps devis atļauju vajadzības gadījumā šaut uz imigrantiem, kas cenšas iekļūt ASV 42

Sabiedrība
2018. gada 23. novembrī 11:44 2018. gada 23. novembrī 11:44
  Jauns.lv / LETA
ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka vajadzības gadījumā ASV karavīri uz Meksikas robežas izmantos letālu spēku, lai apturētu imigrantus no nelikumīgas iekļūšanas valstī, ziņo "NBCnews".

"Ja būs vajadzība, viņi izmantos letālu spēku," sacījis prezidents Donalds Tramps. "Esmu to apstiprinājis. Ja tas būs nepieciešams. Es ceru, ka nepieciešamības nebūs."

Foto: REUTERS/SCANPIX

Tramps arī norādījis, ka vajadzības gadījumā Mesikas un ASV robežu ir gatavs slēgt pilnībā.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo apstiprinājis prezidenta sacīto, norādot, ka pastāv reālas briesmas migrantu drošībai un karavānām iekļūšana valstī atļauta netiks.

Pagājušajā nedēļā pie ASV un Meksikas robežas sāka ierasties liela daļa no Centrālamerikas nelegālo imigrantu karavānas, kura šķērso Meksiku.

Mēs beidzot esam sasnieguši Tihuanu. Nevaru sagaidīt, kad ieraudzīšu robežu. Tas ir ceļojums bez gala, taču Dievs ir mūs atvedis," sacīja kāda migrante no Hondurasas, kura ceļo ar diviem maziem bērniem.

ASV prezidents jau devis rīkojumu nosūtīt uz robežu aptuveni 5000 karavīru, lai neļautu nelegālajiem imigrantiem iekļūt ASV. Tramps arī apgalvojis, ka migrantu vidū ir noziedznieki un pat teroristi, bet nav sniedzis pierādījumus šiem apgalvojumiem.

Citi šobrīd lasa

Sliktas ziņas tiem, kas grasās ceļot uz vienu no populārākajām pilsētām Eiropā - šeit visiem spēkiem cenšas atbaidīt "budžeta" tūristus 4
Mātes un tēva nāve prasīja par daudz. Savās mājās mirušu atrod vienu no pasaules labākajiem grieķu-romiešu cīkstoņiem 2
Hosams Abu Meri iemācījis meitām libāņu virtuves gudrības
Skatīt visus komentārus