VIDEO: kā šobrīd izskatās Tērbatas ielā, kas uz mēnesi būs slēgta automašīnu satiksmei 3

Sabiedrība
2020. gada 16. jūlijā 11:55 2020. gada 16. jūlijā 11:55
 
Edvīns
Rakickis
| Jauns.lv
No trešdienas pulksten 21.45 līdz 16. augusta pulksten 21.00 daļēji ir slēgta satiksme Tērbatas ielā Rīgā, posmā no Elizabetes ielas līdz ieejai Vidzemes tirgū. Uz Šo laiku Tērbatas iela pārtaps par “Vasaras ielu”, aicinot pilsētniekus mēneša garumā baudīt dažādus kultūras pasākumus.

Tērbatas ielai nu uz laiku ir noteikts dzīvojamās zonas statuss, otrdien mediju pasākumā pastāstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

Dzīvojamās zonas statuss nozīmē, ka transportlīdzekļiem, kas pa ielu drīkstēs pārvietoties, tas jādara ar ātrumu, kas nepārsniedz 20 km/h.

Pa ielu varēs pārvietoties operatīvais un preču piegādes transports, kā arī iedzīvotāji, kas dzīvo Tērbatas ielā. Vienlaikus pašvaldība aicina preču un citas piegādes attiecīgajā dienā veikt līdz pulksten 10.00.

Transporta piekļuve katram ielas kvartālam tiks nodrošināta tikai no vienas puses, uzsvēra Reveliņa, aicinot iepazīties ar satiksmes izmaiņu shēmu pašvaldības mājaslapā.

Tāpat transportlīdzekļi joprojām drīkstēs šķērsot ielu krustojumos. Satiksmes departamenta pārstāve uzsvēra, ka ceļu satiksmes noteikumus arī gājēju ielā neviens nav atcēlis, tāpēc gājējiem šķērsot krustojumus atļauts tikai pie zaļā luksofora signāla.

Sabiedriskā transporta kustība mēnesi Tērbatas ielā būs slēgta, un pasažieri aicināti izmantot transportu, kas kursē pa Brīvības, Krišjāņa Barona, Avotu, Satekles, Valmieras un Ernesta Birznieka-Upīša ielām.

Savukārt tie autovadītāji, kam ir abonementi pašvaldības stāvvietu izmantošanai gar Tērbatas ielu, savus transportlīdzekļus varēs novietot perpendikulāro ielu stāvvietās.

Tērbatas iela šajā laikā būs atvēlēta gājējiem un tirgotājiem, kā arī kultūras pasākumiem.

Saistītās ziņas

Slēgs satiksmi Tērbatas ielā
Rīdzinieki novērtē eksperimentu ar Tērbatas ielu; februārī gājējiem atvērs Blaumaņa ielu 1
Iela bez auto: kāda palikusi pēcgarša satiksmei slēgtajai Tērbatas ielai 15

Pašvaldībā skaidroja, ka Tērbatas ielas garumā tiks iekārtotas zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem, bet nedēļas nogalēs – piedzīvot kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem. Turklāt visas ielas garumā tiks nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.

“Vasaras ielas” atklāšanu 17. jūlijā pulksten 20.00 ieskandinās pašmāju grupas "Carnival Youth" koncerts, kam sekos mūzikas pasākums jaunizveidotajā “Biit Me” Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Skatīt visus komentārus