Kā uzvedas un ko piedāvā pārdevēji Rīgas tirdziņos Covid-19 pandēmijas laikā? 1

Sabiedrība
2020. gada 30. novembrī 14:58 2020. gada 30. novembrī 14:58
 
Edvīns
Rakickis
| Jauns.lv
Par spīti tam, ka saistībā ar pandēmiju ieviestie ierobežojumi pēdējos mēnešos vien ņēmušies spēkā, galvaspilsētā adventes sākums iezīmēts ar pietiekami kupli apmeklētiem tirdziņiem.

Jauns.lv pagājušās nedēļas nogalē, piektdien, paviesojās Mājražotāju tirdziņā Magdelēnas kvartālā (Antonijas ielā 17a) un sestdien – Latvijas ražotāju, dizaineru un amatnieku tirgū Vērmanes dārzā un Pirmās adventes tirdziņā Tallinas ielas kvartālā.

Gandrīz kā pirms Covid-19 pandēmijas

Lai arī Mājražotāju tirdziņš Magdelēnas kvartālā ar īpašu platību un apmeklētību neizcēlās, tās tuvumā dzīvojošajiem deva lielisku iespēju nobaudīt līdz šim, iespējams, nenogaršotus labumus no Tērvetes novada, iepirkt Ziemassvētku rotājumus un rokām darinātus aksesuārus noskaņas uzburšanai.

Sestdien Vērmanes dārzā, Latvijas ražotāju, dizaineru un amatnieku tirgū, pulcējās ievērojami lielāks skaits tirgotāju, attiecīgi pievilinot arī lielāku daudzumu interesentu.

Distancēšanās, cilvēku skaita un tirdziņa maršruta dēļ, tik viegli nepadevās, taču jāatzīmē, ka teju vai pilnīgi visiem – gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem, bija aizsargmaskas.

Ļaudis īpaši interesēja rotaslietas, apģērbs, gaļas un citi pārtikas produkti. Daļa apmeklētāju pulcējās ap ugunskuru, kur siltāks, un tirgus teritoriju piepildīja Ziemassvētkiem atbilstoša mūzika.

Jāteic, ka kopumā, atskaitot cilvēkus sejas maskās un par mūziku atbildīgā dīdžeja stingrā, monotonā balsī nolasītos paziņojumus par nepieciešamību tās valkāt, kā arī maksimāli distancēties, tirdziņš absolūti ne ar ko neatšķīrās no iepriekšējos gados adventes laikā rīkotajiem.

Adventes tirdziņš urbānajā “ellē”

Līdzīgi plašs un apmeklēts, taču ar savu, īpatnēju atmosfēru bija Pirmās adventes tirdziņš modīgajā Tallinas ielas kvartālā.

Ar grafiti, pašdarinātām mēbelēm un citiem aksesuāriem nepiespiestā manierē iekārtotais izklaides un mākslas kvartāls vairumam droši vien zināms kā atpūtas vieta, kurā valda stilīgākie no rīdziniekiem un viņu viesi.

Šī ir vieta, kur ar šķietamu urbāno pamestību – tukšās rūpniecības telpas un pamestās noliktavas – īpaši vasaras mēnešos kontrastē skaļi, radīt un izteikties griboši jaunieši, iedvesmu smeļoties kvartāla teritorijā stratēģiski izvietotos krodziņos un ēstuvēs.

Tik tiešām ne visiem ir saprotams abrazīvā un raupjā Tallinas ielas kvartāla šarms, taču tieši tas padara šo vietu interesantu adventes tirgus rīkošanai.

Sestdienas tirdziņā, brienot pa kvartāla izdangāto asfaltu, varēja novērot, kā gaismu rotājumiem apvītās tirgotāju būdiņas un citi Ziemassvētku elementi šeit cīnās ar bravūrīgi un koši izkrāsotām ķieģeļu sienām, uz tās sazīmētiem ķēmiem un cauri šai trauslajai fasādei spiedošos kvartāla vēsturi.

Pateicoties neatvairāmai karstvīna un piparkūku smaržai, kura valdīja tirgus teritorijā, uzvara gan pienācās Ziemassvētkiem.

Tirdziņā netrūka arī visdažādāko mākslinieku rokdarbu un gardu lietu – no svētkiem atbilstošām uzkodām līdz pat tādām Līgo nakts šašlika mūsdienīgām vegāniskām alternatīvām, kā sojšliks (speciāli iemarinēti sojas gabaliņi).

Saistītās ziņas

FOTO: sestdienas vakarā Rīgā atklāts "Jaunais Nakts Tirgus"
Drēzdene atceļ tradicionālo Ziemassvētku tirdziņu
FOTO: Rīgā ārkārtējās situācijas laikā ar tirdziņiem cenšas palīdzēt mazajiem uzņēmējiem un mājražotājiem 2

Ar Covid-19 drošības noteikumu ievērošanu, īpaši tirgotājiem, gāja visādi... Daļa steidza uzvilkt masku vien tad, kad kameras objektīvs draudēja pagriezties viņu virzienā, pirms tam paspējot sataisīt visai neapmierinātu skatienu.

Ik pa laikam tirdziņu teritorijai, raugot, lai tiek ievērota drošība, cauri apgaitā izstaigāja Rīgas pašvaldības policijas patruļas.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru