Ar zilajām mozaīkflīzēm izklātais Vērmanes dārza strūklakas "Gadalaiki" baseins. (Foto: LETA)

Rīgas vecāko strūklaku šogad nav izdevies atjaunot 1

Sabiedrība
2021. gada 17. oktobrī 17:51 2021. gada 17. oktobrī 17:51
  Jauns.lv
Rīgas vecākā strūklaka “Gadalaiki”, kas atrodas Vērmanes dārzā, šogad tā arī nav bijusi ieslēgta. Tās atjaunošana bija paredzēta šogad, taču pašvaldība iecerēto nav realizējusi, informē portāls LSM.lv.

“Pirmkārt, šī strūklaka ir viens no tūrisma magnētiem. Šovasar visu tūrisma periodu tā nebija ieslēgta. Manuprāt, tas ir diezgan bēdīgi. Negribētu ticēt, ka tas ir saistīts ar kaut kādām vēsturiskām izpētēm vai tamlīdzīgi. Šis darba uzdevums ir palicis kādā lādē,” portālam stāstīja Rīgas Centra attīstības biedrības valdes loceklis Toms Krilovs.

Tomēr Vērmanes dārza strūklakas atjaunošana nav notikusi, jo Rīgas domes izsludinātajam projektam neviens neesot pieteices, informē Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP).

"Tagad esam gājuši citu ceļu, kur daudz izdarīts, lai būtu saskaņots piedāvājums un kaut kādā ziņā atvieglotu iepirkumu uzvarētājiem šos darbus. Noteikti uz nākamo sezonu mēs sagaidām, ka šī strūklaka darbosies. Šobrīd droši vien augstais būvniecības pieprasījums radīja to, ka uz piešķirtiem līdzekļiem un piedāvājumu, neviens nepieteicās. Protams, strūklakas atjaunošana ir samērā sarežģīts darbs, un Latvijā nav daudz šāda darba veicēju,” skaidroja Cepurītis.

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 2
"Skola ir cietums. Visu tagad var "iegūglēt" vai izrēķināt ar kalkulatoru!" Mamma grib izņemt bērnus no skolas
"Parādījām puišiem, kas iztrūka iepriekšējās spēlēs!" Vītoliņš atstāsta treniņā paveikto; sastāvā gaidāmas būtiskas izmaiņas
Pievienot komentāru