FOTO: Vērmanes dārzā atver Rīgas lielo Ziemassvētku tirdziņu

Sabiedrība
2021. gada 17. decembrī 16:44 2021. gada 17. decembrī 16:44
  Jauns.lv
Vērmanes dārzā piektdien atvērts Rīgas lielais Ziemassvētku tirdziņš, kurā piedalās vairāk nekā 75 vietējie amatnieki, dizaineri, mākslinieki. Tirdziņš ilgs sešu dienu garumā līdz 22.decembrim.

Gadatirgū piedalās tirgotāji no visiem Latvijas nostūriem, piedāvājot visdažādākos un skaistākos darbus un visgaršīgākos pārtikas produktus, kas gatavoti Latvijas lauku saimniecībās.

Gadatirgū var iegādāties vietējo dizaineru rotas no sudraba, dzintara un jūras akmeņiem, siltus adījumus, dizaineru apģērbu bērniem un pieaugušajiem, t.sk. arī vīriešiem. Sveces, medu, keramiku, piparkūkas, gardu maizīti, rotaļlietas bērniem. Tāpat pieejami interesanti darbi no stikla - dekori Ziemassvētku eglītei, kā arī rotas ar raganām un pasaku tēliem, latvju spēka zīmēm un daudz citu skaitu lietu.

Gadatirdziņi, kuri decembrī notiek Vērmanes dārzā, it kā pārņēmuši stafeti no Doma laukuma, kur šogad Ziemassvētku tirdziņi nenotiek. Tāpēc Vērmanes dārzs kļuvis par centrālo vietu pilsētā, kur brīvdienās satiekas gan vietējie iedzīvotāji, gan pilsētas viesi, lai iegādātos Ziemassvētku dāvanas sev un saviem tuvākajiem.

Vērmanes dārzs Ziemassvētku tirdziņu norises laikā ir skaisti saposts: eglēs mirdz Ziemassvētku lampiņas, ir izveidots romantisks foto stūrītis, deg ugunskurs, skan Ziemassvētku mūzika. Tāpēc uz Vērmanes dārzu nāk arī ģimenes ar bērniem, lai baudītu šo Ziemassvētku atmosfēru un nopirktus dāvanas un veselīgus pašmāju gardumus.

Šī nedēļas nogales Ziemassvētku tirdziņš atšķirsies no citiem, jo šī tirdziņa ietvaros notiks labdarības akcija. Tās organizatori ir dzīvnieku patversme "Labās mājas", banka Citadele un kafijas tirgotāji "Smart Coffee".

Gadatirgus strādā "zaļajā režīmā", kas nozīmē, ka pie ieejas ir jāuzrāda QR kods jeb derīgs COVID-19 sertifikāts.

Gadatirgus darba laiks 17. un 20.decembrī no plkst. 12.00 līdz 19.00. Pārējās dienās: no plkst. 11.00 līdz 19.00.

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 2
VIDEO: šovu zvaigzne Magone gatavojas randiņam ar Misteru X un prāto par jaunu apakšveļu
FOTO: pāvests Francisks sūta sveicienus Latvijai 2
Pievienot komentāru