Andris Orols aizturēts par sapulču gājienu un piketu noteikumu pārkāpumu.

Praidā aizturēti 3 cilvēki; arī "Antiglobālistu" līderis Orols. VIDEO. FOTO

112
2015. gada 20. jūnijā 15:47 2015. gada 20. jūnijā 15:47
 
(Ziņa papildināta 16:00) Valsts policija "Euro Pride 2015" gājiena laikā aizturējusi trīs cilvēkus, kopumā gājienā piedalījušies aptuveni pieci tūkstoši cilvēku, pastāstīja Toms Sadovskis.

Personas aizturētas par dažādiem pārkāpumiem.

Viens no aizturētajiem ir "Antiglobālistu" līderis Andris Orols.

Orols atsevišķiem medijiem izsūtījis īsziņas ar šādu paziņojumu. Viņš pastāstīja, ka esot filmējis Eiopraidu un aizturēts ap plkst.14.45. "Uzskatu, ka speciāli, lai nenotiktu "Antiglobālistu" pikets," teica Orols.

Neskatoties uz biedrības vadītāja aizturēšanu, ap desmit tās atbalstītāji bija pulcējušies pie Vērmanes dārza. Vienam no viņiem rokās bija plakāts ar uzrakstu "Mēs atbalstām ģimenes vērtības".

Orola pārstāvis Viktors Petrovs klātesošajiem pastāstīja, ka Orols esot aizturēts sakarā ar to, ka turējis Latvijas karogu. Vaicāts, vai Orols nebija tas, kurš pie Augstākās tiesas sadedzināja varavīksnes karogu, Petrovs sacīja, ka "diez vai viņš to darījis".

"Organizācijas mērķis ir likt valdībai saprast, ka tāda veida pasākumus, kurus pieprasa citādi domājoši, netiktu pieļauti mūsu valstī," teica Petrovs. "Mums nav vajadzīgs legalizēt kaut kādas viendzimuma laulības," viņš Pauda.

Orols aizturēts par sapulču gājienu un piketu noteikumu pārkāpumu, vēl viens cilvēks aizturēts, jo bija sagatavojis olas, lai mestu dalībniekiem un vēl kāda persona aizturēta par bīstamu darbību, kas varētu būt klasificējama kā huligānisms.

 Gājiens notika maršrutā Brīvības iela - Bruņinieku iela - Tērbatas iela - Vērmanes dārzs. Praida gājiens 20.maijā tika koriģēts drošības apsvērumu dēļ.

BNS, LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru