VIDEO: bojātu bremžu dēļ auto Jelgavas novadā ietriecas braucošā kravas vilcienā 6

Novadu ziņas
2022. gada 16. jūnijā 10:29 2022. gada 16. jūnijā 10:29 | Papildināts, 2022. gada 16. jūnijā 15:13
  Jauns.lv / LETA
Trešdien, 15. jūnijā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā notikusi kravas vilciena un vieglās automašīnas sadursme. Autovadītājs, braucot pa pretējo joslu un neapstājoties pirms dzelzceļa pārbrauktuves, ietriecies braucošā vilcienā. Kā informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) vecākā speciāliste Dace Kalniņa, negadījums noticis bojātas automašīnas bremžu sistēmas dēļ.

Negadījums notika ap plkst. 17.20 Jelgavas novada Līvbērzes pagastā uz autoceļa Dobele - Jelgava. Vīrietis ar automašīnu "Chrysler Grand Voyager" no Viesturciema puses tuvojās Tušķu dzelzceļa pārbrauktuvei, kas bija slēgta un pie kuras jau bija apstājušās vairākas automašīnas, lai palaistu vilcienu. Transportlīdzekļa bremzes nenostrādāja un neļāva vadītājam apturēt automašīnu.

Lai neietriektos automašīnu kolonnā, kas bija apstājusies pirms pārbrauktuves, 1977. gadā dzimušais vīrietis iebrauca kreisajā braukšanas joslā, aizķēra nolaisto aizsargbarjeru, to nolaužot, un izraisīja sadursmi ar dīzeļvilciena sastāvu, un trieciena rezultātā iebrauca grāvī.

Automašīnā atradās pasažieris - 2014. gadā dzimis zēns. 

Notikuma vietā ieradās mediķi, tomēr negadījumā iesaistītās personas no mediķu apskates atteicās. Vēlāk autovadītājs kopā ar zēnu devās uz ārstniecības iestādi, tomēr stacionēšana nebija nepieciešama.

Kā informēja Kalniņa, pārbaudes laikā alkohola reibums šoferim netika konstatēts. Autovadītājs skaidroja, ka viņš bijis ceļā, lai veiktu transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots 55 eiro naudas sods.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) iepriekš informēja, ka izsaukums saņemts plkst. 17.22. Pirms VUGD ierašanās no vieglās automašīnas bija evakuējušies divi cilvēki. Notikuma vietā glābēji atvienoja vieglās automašīnas akumulatoru, un jau plkst. 17.52 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Negadījuma dēļ tikusi bloķēta satiksme gan virzienā no Jelgavas, gan virzienā uz Jelgavu. Satiksme tika atjaunota ap plkst. 18.

Satiksmes negadījums noticis uz ceļa Jelgava-Dobele-Annenieki, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi". 

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Skatīt visus komentārus