Aculiecinieki ievēroja, ka šodien, Klusajā dārzā, Maskavas priekšpilsētā, Rīgā, neliels bars vīriešu bija sapulcējušies, lai, domājams, mēģinātu arī šogad svinēt Krievijas okupantu armijas svētkus. (Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter)

Rīgā vietējie otrdien tomēr mēģinājuši svinēt “desantnieku dienu” – iejaukusies Valsts policija 3

Sabiedrība
2022. gada 2. augustā 18:18 2022. gada 2. augustā 18:18
  Jauns.lv
Par spīti tam, cik ļoti sabojāts pēc iebrukuma, izvarošanām, slepkavībām un citām zvērībām Ukrainā ir Krievijas bruņoto spēku Gaisa desanta karaspēka tēls, arī Rīgā otrdien saujiņa vietējo krievvalodīgo mēģinājuši svinēt tā dēvēto “desantnieku dienu”.

Iepriekšējos gados Latvijā konstatēti atsevišķi gadījumi, kad bars vīriešu, tērpušies Krievijas armijas formās, nododas 2. augustā svinamās dienas aktivitātēm publiskās vietās.

Vēl 2016. gadā šādi svētki tika sarīkoti pašā Rīgas centrā, Vērmanes dārzā. Togad vairāki desmiti izbijušo PSRS ēras desantnieku bija vienojušies svinībās.

Varētu domāt, ka 24. februārim un tam sekojošajiem notikumiem – kuros ietilpst gan Krievijas desantnieku pazemošanās ar vājo sniegumu Ukrainas ziemeļu daļā, gan prātam neaptveramas zvērības, kas tur tika pastrādātas – būs kaut nedaudz jāmaina Krievijas apjūsmotāju nostāja par šīs valsts armiju, taču, izrādās, nebūt ne.

Aculiecinieki ievēroja, ka otrdien, Klusajā dārzā neliels bars vīriešu bija sapulcējušies, lai, domājams, mēģinātu arī šogad svinēt Krievijas okupantu armijas svētkus:

Policija vērtēs, vai “desantnieki” slavinājuši militāru agresiju

Jauns.lv vērsās Valsts policijā (VP), lai noskaidrotu, vai konkrētās norises vienā no galvaspilsētas parkiem ir nonākušas likumsargu redzeslokā un ir pārbaudītas.

“Šodien Valsts policijā tika saņemts izsaukums par iespējamu sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un nepieteiktu publisku pasākumu. Saistībā ar notikušo ir uzsākts administratīvais process pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 13.1 panta – par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošana publiskā vietā,” informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Saistītās ziņas

VIDEO: ukraiņu žurnālisti noved līdz asarām krievu desantnieku, kurš mēnesi sirojis Bučas apkārtnē 2
Pašnāvību izdarījis Krievijas TV žurnālists, kuram desantnieku svētkos tiešraidē iesita pa seju 3
"Neviens cits, izņemot mūs" - desantnieks emocionālā video vēršas pret Putinu 115

Konkrētais likums arī nosaka, ka par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā, izņemot gadījumus, kad nav mērķa šos noziegumus attaisnot vai slavināt, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — līdz piecsimt astoņdesmit naudas soda vienībām.

Viena naudas soda vienība šobrīd ir 5 eiro.

Tā dēvēto "desantnieku dienu" 2. augustā svin tādēļ, ka 1930. gada 2. augustā militārajās mācībās Maskavas kara apgabalā ar izpletņiem izlēca un piezemējās pirmā sarkanarmiešu desanta vienība. Tajā bija 12 militārpersonas.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Skatīt visus komentārus