Ikšķilē kāds vīrietis uzrāpojis uz sliedēm vilciena priekšā

112
2022. gada 1. septembrī 11:51 2022. gada 1. septembrī 11:51
  Jauns.lv
Nedēļas nogalē kravas vilciens, kas brauca no Rīgas uz Ogri, Ikšķilē nāvējoši notriecis kādu vīrieti. Kā skaidrojis mašīnists, vīrietis uz sliedēm uzrāpojis un nogūlies, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Kāda sieviete kopā ar ģimeni tonakt vēlu naktī atgriezusies mājās no koncerta. Nedaudz pāri plkst. 4.00 no rīta braucēji bija spiesti apstāties pie Ikšķiles dzelzceļa pārbrauktuves, jo nebija iespējams šķērsot sliedes.

"Mēs pagaidījām kādu brīdi, piebrauca policija, un tad es sapratu, ka tas ir svaigs notikums, jo parasti jau policija notikuma vietā ir pirmā," stāsta iedzīvotāja.

Pāris minūtes vēlāk piebraukusi arī mediķu brigāde. Tikai tad garāmbraucēji atskārta, ka uz sliedēm guļ nekustīgs cilvēks:

"Bikses norautas. Ar pliku dibenu gulēja, bet izskatījās, ka visas rokas un kājas ir vietā. Tad viņu pagrieza uz mugurpusi, ātrie mēģināja veikt kaut kādu atdzīvināšanu. Sapratu, ka nekas neizdevās, jo viņš nekustējās," atminas sieviete.

Vietējie iedzīvotāji ir pārsteigti par kārtējo upuri, kas nav spējis droši šķērsot pārbrauktuvi. Īpaši naktī, kad vilcienu var sadzirdēt un saredzēt itin labi.

"Vienkārši neskatās! Naktī vēl gaisma taču vilcienam spīd... Kā var nepamanīt? Es domāju, ka tur alkohols bija," teic kāda vietējā iedzīvotāja.

VAS "Latvijas dzelzceļš" ziņo, ka kravas vilciena mašīnists gājēju pamanījis vien pāris sekundes pirms sadursmes.

"Mums ir zināms fakts, ka šī vilciena mašīnists cilvēku pamanīja tiešām pašā pēdējā brīdī. Cilvēks uz sliedēm burtiski uzrāpoja un nogūlās pašā vilciena priekšā. Vilciens bija kustībā, tika pielietota pēkšņā bremzēšana, bet sadursme bija neizbēgama, sekas traģiskas - cilvēks gāja bojā," skaidro VAS "Latvijas dzelzceļš" preses sekretāre Agnese Līcīte.

Policijā ir uzsākts kriminālprocess, lai noskaidrotu vīrieša nāves apstākļus.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Pievienot komentāru