FOTO: jaunie ministri sāk iesildīt krēslus. Kariņa otrā valdība sanākusi uz pirmo sēdi

Politika
2022. gada 20. decembrī 17:33 2022. gada 20. decembrī 17:33
  Jauns.lv/LETA
Otrdien, 20. decembrī, plkst. 13 sākusies Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības pirmā darba sēde.

Uz pirmo sēdi bija ieradušies visi 15 jaunās valdības ministri.

Ministri uz kopīgu sēdi gan pulcējās jau pagājušajā nedēļā, īsi pēc balsojuma Saeimā, taču tā bija tikai svinīga sēde, bet nekādi valstiski svarīgi jautājumi tajā netika risināti.

Savā pirmajā sēdē valdība otrdien apstiprināja Finanšu ministrijas aktualizēto rīkojuma projektu par likumprojekta par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam sagatavošanas grafiku, kā arī pasākumu plānu atbalsta sniegšanai Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā 2023.gadā.

Vēl šodien Ministru kabineta sēdē tika skatīti jautājumi par Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reorganizāciju un Klimata un enerģētikas ministrijas izveidošanu, grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā, kā arī jautājums par bērnu, jaunatnes un ģimenes attīstības pamatnostādnēm 2022.-2027.gadam, kā arī noteikumi par svešvalodas centralizētā eksāmena vispārējās vidējās izglītības programmā aizstāšanu ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā.

Darba kārtībā ministriem bija paredzēts arī skatīt noteikumus par pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts standartu un jautājumu par kārtību, kādā Valsts probācijas dienests veic audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa - probācijas novērošana - izpildi.

Jau ziņots, ka Saeima 14.decembrī apstiprināja otro Kariņa vadīto valdību.

Saistītās ziņas

Izveido Klimata un enerģētikas ministriju
Cik labi Ministru kabineta deklarāciju pārzina to parakstījušie ministri? 1
Jaunā valdība apstiprināta! Kas ir jaunie ministri - viņu biogrāfija, izglītība un darba gaitas 3

Partiju apvienību "Jaunā vienotība" valdībā pārstāvēs premjers Kariņš, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars un labklājības ministre Evika Siliņa.

Nacionālās apvienības pārziņā būs Ekonomikas ministrija, ko vadīs Ilze Indriksone, Aizsardzības ministrija, par ko būs atbildīga Ināra Mūrniece, Kultūras ministrija, ko vadīs Nauris Puntulis, un Satiksmes ministriju, par ko būs atbildīgs Jānis Vitenbergs.

Savukārt partiju apvienību "Apvienotais saraksts" valdībā pārstāvēs veselības ministre Līga Meņģelsone, zemkopības ministrs Didzis Šmits, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
Pievienot komentāru