Vācija un Latvija vienojas sadarboties masu mediju stiprināšanā

Sabiedrība
2015. gada 18. aprīlī 08:29 2015. gada 18. aprīlī 08:29
 
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) un Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers vakar vienojušies par nepieciešamību stiprināt neatkarīgus, objektīvus un profesionālus plašsaziņas līdzekļus.

Kā vakar preses konferencē norādīja abi ministri, sadarbības mērķis ir uzlabot plašsaziņas līdzekļu un atsevišķu žurnālistu, tostarp mazākumtautību, profesionālās prasmes. Saistībā ar to plānotas gan atbalsta programmas žurnālistiem, gan stipendiju programmas studentiem ar Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta starpniecību. Tāpat mērķis ir nodrošināt pievilcīgu un profesionālu mediju saturu. Tas nozīmē palielināt Latvijas plašsaziņas līdzekļu, kas raida gan latviešu, gan krievu valodā, spēju nodrošināt neatkarīgu un profesionālu darbību.

Šteinmeiers uzsvēra, ka Vācija "ļoti labi apzinās", ka tieši Latvijā un Baltijā pastāv īpaši lielas raizes par ģeopolitisko situāciju. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi risināt jautājumus par to, kā attiekties pret jaunām dezinformācijas un propagandas formām, kas parādījās Ukrainas krīzes laikā Krievijas izpildījumā.

"Mēs kā demokrātiskas valstis nevaram atbildēt ar pretpropagandu. Mums jābūt brīvai žurnālistikai un daudzpusējam piedāvājumam," sacīja Šteinmeiers.

Tāpat paredzēts stiprināt pilsonisko sabiedrību, kā arī veicināt sadarbību izglītībā un jaunatnes apmaiņas pasākumos

LETA

Citi šobrīd lasa

Zviedrijā atrod mirušu 23 gadus veco Latvijas futbolistu Robertu Zelmani
FOTO: sabiedrībā zināmi ļaudis pulcējas slavenību zobārsta sarīkotā glaunā ballītē 1
2009. gada traģēdija izskaidro, kāpēc Dānijas futbolisti izmisīgi vēlējās spēles pret Vāciju pārtraukšanu 2
Pievienot komentāru