Ilustratīvs foto. (Foto: unsplash.com)

Mediju ētikas padome par 53 000 eiro mēģinās stiprināt sabiedrības kritisko domāšanu par mediju saturu

Sabiedrība
2023. gada 7. janvārī 21:40 2023. gada 7. janvārī 21:40
  Jauns.lv/LETA
Kultūras ministrija (KM) noslēgusi līgumu ar Latvijas Mediju ētikas padomi, piešķirot 53 029 eiro, lai stiprinātu sabiedrības kritisko domāšanu par masu mediju saturu un veicinātu plašsaziņas līdzekļu atbildīgumu.

Līdzdarbības līgumā norādīts, ka Mediju ētikas padomei līdz šī gada 26.decembrim būs jānodrošina vismaz viena diskusija ar masu mediju nozares profesionālās un akadēmiskās vides pārstāvjiem par Latvijas situācijai piemērotākajiem mediju ētikas pamatprincipiem un vadlīnijām, analizējot labāko starptautisko praksi.

Tāpat padomei būs jāizveido informatīvie materiāli, kuros apkopota informācija par mediju ombuda līdzšinējo praksi un jāskaidro ētikas kodeksā iekļauto ētikas principu tvērumu un praktiskos piemērošanas apsvērumus.

Paredzēts, ka Mediju ētikas padome īstenos vismaz četrus publicitātes pasākumus, kas informēs sabiedrību par mediju ombudu un tā darbību, kā arī realizēs vismaz divus izglītojošus seminārus, kas veltīti gan sabiedrībai, gan gan valsts institūcijām par vārda brīvības jautājumiem, mediju nozīmi un atbildību, medija un žurnālista tiesībām un pienākumiem, iespēju robežās piesaistot starptautiskus partnerus.

Līgums nosaka arī to, ka Mediju ētikas padomei būs jāizveido analītisks materiāls par mediju nozarēs vērtējumu kopumā, nepieciešamajiem pilnveidojumiem, tai skaitā normatīvā regulējuma pilnveidošanu, kā arī jānodrošina sabiedrības pastāvīgu informēšanu par mediju ombuda darbību.

Kā liecina arhīvs, Latvijas Mediju ētikas padome dibināta 2018. gada decembrī.

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Pievienot komentāru