No maija Ādažos par 10% pieaugs atkritumu apsaimniekošanas tarifs

Novadu ziņas
2015. gada 3. aprīlī 13:10 2015. gada 3. aprīlī 13:10
 
No šā gada maija Ādažu novadā par 10% pieaugs sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs.

No 1.maija sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa Ādažu novadā būs 5,23 eiro par kubikmetru, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), līdzšinējo 4,77 eiro vietā. Tas nozīmē, ka, piemēram, 0,24 kubikmetru konteinera vienas izvešanas reizes maksa pieaugs par 0,11 eiro bez PVN, bet lielā 1,1 kubikmetra konteinera vienas izvešanas reizes maksa pieaugs par 0,51 eiro bez PVN.

Ādažu novada dome 25.martā apstiprināja jaunu atkritumu apsaimniekotāja SIA "Eco Baltia vide" pakalpojumu tarifu, kas mainījies saistībā ar dabas resursu nodokļa pieaugumu no 9,96 uz 12 eiro par tonnu un SIA "Getliņi EKO" tarifa kāpumu no 13,73 uz 15,54 eiro par tonnu.

Lai samazinātu izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu, "Eco Baltia vide" aicina iedzīvotājus šķirot stikla, plastmasas un kartona iepakojumu publiski pieejamajos šķirošanas konteineros, kas izvietoti visā Ādažu novadā. Digitālā šķirošanas konteineru atrašanās vietu karte pieejama tīmekļa vietnē "http://ej.uz/EBV-Adazi-skirosana". Tāpat klientu ērtībām ir pieejami individuālie stikla šķirošanas konteineri, kuru nomas maksa ir viens eiro mēnesī, bet to izvešana tiek nodrošināta bez maksas.

Lai uzlabotu klientu klātienes apkalpošanu un ar loģistiku saistīto jautājumu operatīvāku risināšanu, no šā gada 10.aprīļa mainīsies arī "Eco Baltia vide" Rīgas biroja atrašanās vieta, un turpmāk birojs atradīsies Getliņu ielā 5, Stopiņu novadā. Klienti, tostarp no Ādažu novada, ir laipni gaidīti jaunajā birojā katru darbadienu no plkst.9 līdz 17.

Birojā klienti klātienē varēs noslēgt vai atjaunot līgumus par atkritumu apsaimniekošanu un citiem "Eco Baltia vide" piedāvātajiem pakalpojumiem, iegādāties speciālos maisus papildu sadzīves atkritumu apjomam, maisus zaļajiem atkritumiem, maisus šķirotajiem atkritumiem (vieglajam iepakojumam un stiklam), kā arī iegādāties maisus būvgružiem.

Ja rodas jautājumi, ar uzņēmuma pārstāvjiem var sazināties pa e-pastu "adazi@vide.ecobaltia.lv" vai zvanot pa tālruņiem 67 517 605, 67 799 999.

LETA

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Helikopters, kurā atradies Irānas prezidents Raisī, veicis piespiedu nosēšanos 1
Pievienot komentāru