Valsts prezidents Egils Levits. (Foto: LETA)

Levits valsts vizītē apmeklēs Portugāli

Politika
2023. gada 12. aprīlī 07:27 2023. gada 12. aprīlī 07:27
  Jauns.lv/LETA
Valsts prezidents Egils Levits no šodienas līdz piektdienai, 14.aprīlim, valsts vizītē apmeklēs Portugāli, kur tiksies ar Portugāles prezidentu Marselu Ribelu di Souzu, lai apspriestos par aktuālajiem Eiropas izaicinājumiem un abu valstu ciešāku sadarbību, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Levitam plānotas arī sarunas ar Portugāles ārlietu ministru Žuāu Gomešu Kravīņu, Portugāles parlamenta priekšsēdētāju Auguštu Santušu-Silvu un Lisabonas pilsētas mēru Karlosu Moedasu.

Vizītes laikā Latvijas un Portugāles prezidenti apmeklēs Biomedicīnas pētījumu fondu "Champalimaud Foundation", kur tiks parakstīts saprašanās memorands starp fondu, Rīgas Stradiņa universitāti, Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Tāpat abu valstu prezidenti ar uzrunām uzstāsies Latvijas-Portugāles Biznesa forumā. Levitu vizītē pavadīs vairāk nekā 40 dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Levits apmeklēs Evoru, kas līdz ar Liepāju Latvijā ir 2027.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas. Apmeklējuma laikā Valsts prezidenta klātbūtnē Evoras un Liepājas mēri parakstīs saprašanās memorandu par sadarbību. Valsts vizītes laikā Levits arī tiksies ar Portugālē dzīvojošajiem latviešiem.

Levitu vizītē pavadīs arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš ("Liepājas partija") un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.

Citi šobrīd lasa

FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi 1
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru