Viedā miskaste Rīgā. (Foto: LETA)

Rīgā uzstāda pirmās "gudrās" miskastes 1

Sabiedrība
2023. gada 25. maijā 14:18 2023. gada 25. maijā 14:18
  Jauns.lv
Rūpējoties par tīru vidi, padarot ērtāku atkritumu apsaimniekošanu, īpaši galvaspilsētas centrā, šodien, 25. maijā, uzstādītas viedas, jaunas funkcionalitātes atkritumu tvertnes. Tās ir aprīkotas ar mehānismu, ko darbina saules enerģija, nodrošinot gudru un ilgtspējīgu atkritumu izmešanu, saplacināšanu un apsaimniekošanu.

Jaunās tvertnes ir risinājums atkritumu apsaimniekošanā, kas īpaši paredzēts atkritumu savākšanai pilsētvidē. Šobrīd Rīgā ir uzstādītas trīs urnas – centra parkos, kuri atrodas “McDonald's” restorānu tuvumā un kurus apsaimnieko “Rīgas meži”: Bastejkalnā, Vērmanes dārzā un Operas skvērā.

“Prieks, ka mūsu aprūpētajās teritorijās turpina ienākt arvien viedāki, ilgtspējīgāki un izmaksu ziņā efektīvāki risinājumi! Jaunās urnas viennozīmīgi būs ievērojams atspaids mūsu darbiniekiem ikdienā. Vienas no mūsu skaistākajām teritorijām – Bastejkalns, Operas skvērs un Vērmanes dārzs, būs vēl tīrākas un estētiskākas. Tāpat patīkami apzināties, ka rūpēs par tīru vidi un ilgtspēju risinājumu ieviešanu mēs neesam vieni, bet mums ir jauni un līdzīgi domājoši sadarbības partneri!” stāsta SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Jaunās atkritumu tvertnes ir aprīkotas ar saules baterijas darbināmu kompresijas iekārtu. Tā sablīvē iemestos atkritumus un kopā ar palielinātu 240 litri ietilpību nodrošina iespēju ērti savākt un uzglabāt lielāku atkritumu daudzumu.

Šādi jaunās tvertnes gan sniedz iespēju iedzīvotājiem izmest atkritumus, gan arī samazina  “Rīgas mežu” darbiniekiem nepieciešamo apkopes apmeklējumu skaitu, efektivizējot atkritumu apsaimniekošanas procesu Rīgā un padarot to ilgtspējīgāku. Jaunajām tvertnēm ir arī īpašs, parku videi pielāgots vizuālais noformējums, ko kopā radījuši “McDonald's” un “Rīgas meži”.

Citi šobrīd lasa

Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
Vankūverā briest "šilovmānija"? Fani pat atrod analoģiju ar "bītliem"!
Pievienot komentāru