Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Senioru diena

Runā Rīga
2015. gada 24. martā 12:02 2015. gada 24. martā 12:02
 
Sestdien, 28. martā, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina apmeklēt jau par labu tradīciju kļuvušās Senioru dienas „Satikšanās Rīgas gadsimtu namā” marta programmu.

Senioru dienas programmas „obligātā” daļa sāksies muzeja Kolonnu zālē pulksten 14.00 ar filmas no Latvijas televīzijas vēsturiski dokumentālā seriāla „Muzeju krātuvēs” seansu. Filma atraktīvā stāstījumā iepazīstina ar Rīgas vēstures interesantām reālijām un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja kolekcijām (scenāriste – mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, režisore – Maija Dance). Katrā Senioru dienā tiek demonstrēta cita filma no minētā dokumentālā materiāla. Kinoseansa noslēgumā Senioru dienas dalībniekus Kolonnu zālē uzrunās muzeja gidi, aicinot doties ekskursijā „Rīgas gadsimtu līkloči”, piedāvājot izvēlei vairākus maršrutus pa muzeja ekspozīciju. Ekskursijas laikā būs iespēja iepazīt Rīgu dažādos laika posmos, kā arī uzzināt ne vienu vien faktu par Latvijas kuģniecības vēsturi. Senioru dienas „neobligātajā” sadaļā ietilpst iespēja apskatīt muzeju no tā atvēršanas brīža pulksten 11.00 līdz slēgšanai pulksten 17.00.

Senioru dienas programmas apmeklētājiem – pensijas gadus sasniegušajiem ieejas maksa muzejā ir 0,71 eiro, ekskursija un filmas seanss – bez maksas. Tālrunis uzziņām: 67356676, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļa, www.rigamuz.lv.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva /Publicitātes foto

Citi šobrīd lasa

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!
Krievija brīdina par "milzīgām briesmām", ja NATO nosūtīs karaspēku uz Ukrainu
Gruzijas valdošā partija grib veidot ienaidnieku sarakstus
Pievienot komentāru