Uzbrukums noticis netālu no Latvijas Universitātes, sievietei dodoties no darba. (Foto: Evija Trifanova/LETA)

Rīgas centrā piekauta sieviete – policijas un pietuvināto stāstītais ieskicē savādu ainu 2

Sabiedrība
2023. gada 12. jūnijā 12:15 2023. gada 12. jūnijā 12:15
  Jauns.lv
Sociālajos tīklos izplatās informācija par kādu uzbrukumu pašā Rīgas centrā, kurā upuris bijusi sieviete. Notikušā apstākļi, uzklausot policijas un cietušajai pietuvināto teikto, paliek neskaidri.

“Manas draudzenes paziņa meklē aculieciniekus,” tā iesākas kāds “Twitter” ieraksts, kurš papildināts ar piekautas sievietes fotogrāfiju.

Pats ekrānuzņēmums arīdzan ir papildināts ar tekstu krievu valodā, kurš vēsta, ka cietusī 9. jūnija vakarā devusies projām no darba, kad viņai no muguras pietuvojies kāds vīrietis, nogāzis viņu un sācis sist.

Esot iesists vismaz 12 reizes, tas viss norisinājies blakus Latvijas Universitātei, ap 23:00-23:30.

Bez uzbrucēja tuvumā esot bijuši vēl pieci vīrieši.

Tiek arī apgalvots, ka cietusī un uzbrucējs nav bijuši pazīstami, un starp viņiem nav bijusi komunikācija pirms uzbrukuma.

Sieviete baidījusies no uzbrukuma, izpūtusi gāzes baloniņu

Jauns.lv vērsās Valsts policijā (VP), kur noskaidrojās, ka ir saņemta informācija par 9. jūnijā ap pusnakti notikušo uzbrukumu jaunietei.

“Sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka cietusī gājusi pa Vērmanes dārzu uz sabiedriskā transporta pieturu, un viņai aiz muguras gājuši divi jaunieši. Policijai cietusī skaidroja, ka bailēs no iespējama uzbrukuma, viņa izpūtusi gāzes baloniņu jauniešu virzienā. Pēc kā notikušajā iesaistījās citi apmēram 16 līdz 18 gadus veci jaunieši, kuri, iespējams, pazinuši iepriekš minētos un atradušies turpat netālu. Viens no viņiem parāvis meiteni aiz rokas, kā rezultātā viņa nokritusi, un nodarījis viņai miesas bojājumus,” par incidentu stāsta VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Saistītās ziņas

"Latvijā 50% esot krievi, tādēļ jārunā krieviski," - no agresīvās sievietes cietusī latviete atklāj notikušā detaļas 15
"Viņš mani paņēma aiz matiem, pielieca..." Čaka ielā no policista uzbrukuma cietusī jauniete pastāsta savu notikušā versiju 7
“Pārdzīvojums, iespējams, mainīs visu pusaudža dzīvi!” Imantā piekautā bērna tēvs par notikušo

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas un policija turpina skaidrot precīzus notikušā apstākļus.

VP arī aicina atsaukties notikušā aculieciniekus vai ikvienu, kuram ir informācija par notikušajā iesaistītajām personām, zvanot pa tālruņa numuru 67086800 vai 110, vai arī vēršoties klātienē VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldē Gogoļa ielā 7a.

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda?
"Tas ir sirdi plosoši": Demija Mūra gatavojas Brūsa Villisa aiziešanai
FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto
Skatīt visus komentārus