Gaidāma jauna noplūde? Arī otrai Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas pirmsattīrīšanas sekcijai avārijas stāvoklis

Sabiedrība
2023. gada 31. jūlijā 21:54 2023. gada 31. jūlijā 21:54
  Jauns.lv/LETA
Arī otrai Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas pirmsattīrīšanas rezervuāra sekcijai noteikts avārijas stāvoklis, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Vairāk nekā nedēļu pēc notekūdeņu attīrīšanas iekārtas avārijas Liepājas būvvalde esot paziņojusi, ka problēmas konstatētas arī otrai priekšattīrīšanas rezervuāra sekcijai. Kopumā priekšattīrīšanas notekūdeņu baseinam ir divas sekcijas, no kurām viena sagruva 23.jūlija pievakarē, radot daļas neattīrītu kanalizācijas ūdeņu noplūdi jūrā. Pēc tās Liepājas būvvalde apsekojusi arī otru sekciju, secinot, ka būve ir kritiskā stāvoklī un vismaz pagaidām to izmantot nedrīkst.

Patlaban pienākošie notekūdeņi ar pagaidu sūkņu un cauruļvadu palīdzību tiek novirzīti nākamajā tīrīšanas blokā, taču tas esot tikai īstermiņa risinājums. Pēc visu zaudējumu aprēķināšanas SIA "Liepājas ūdens" meklēs līdzekļus gan zaudējumu segšanai, gan jauna rezervuāra celtniecībai.

Saistītās ziņas

Eksperts skaidro: kur drīkst un kur nedrīkst peldēties, kādas ir Liepājas notekūdeņu avārijas sekas?
Neattīrīto notekūdeņu noplūde jūrā pie Liepājas ir pārtraukta
Trešie ūdens analīžu paraugu rezultāti liecina, ka Liepājā ūdens kvalitāte atbilst peldvietu noteikumiem

Kā ziņots, svētdienas, 23.jūlija, pievakarē Liepājā, Šķēdē, sabruka notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena, radot daļas neattīrītu kanalizācijas ūdeņu noplūdi jūrā.

Valsts vides dienests aprēķinās Liepājas attīrīšanas iekārtās notikušās avārijas rezultātā videi nodarīto kaitējumu un vērtēs amatpersonu atbildību.

Šobrīd Liepājā izdevies apturēt notekūdeņu noplūdi jūrā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbība tika atjaunota pagaidu režīmā.

Pašlaik situācija ar notekūdeņu ieplūšanu jūrā atrisināta un tie vairs neiztek ārpus attīrīšanas iekārtām, apgalvo pašvaldība.

Patlaban iedarbināti septiņi sūkņi, kas pārpumpē notekūdeņus, apejot sagruvušo priekšattīrīšanas bloku, lai novērstu neattīrītu notekūdeņu nokļūšanu jūrā.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
VIDEO: smagā avārijā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs
Gustavo ir "bīstams narciss", Rutulis un Patrisha "tērētas marionetes" - kolēģus pamatīgi nozākā Ainars Mielavs
Pievienot komentāru