Krišjānis Kariņš (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Šodien Kariņš iesniegs Valsts prezidentam dokumentu par savas valdības atkāpšanos

Politika
2023. gada 17. augustā 07:54 2023. gada 17. augustā 07:54
  Jauns.lv/LETA
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plāno iesniegt Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam dokumentu par viņa vadītās valdības demisiju. Tikšanās notiks plkst.13.30.

Līdz ar Kariņa demisionēšanu būs kritis viss Ministru kabinets, tādējādi paverot ceļu jaunas valdības izveidošanai ar, iespējams, "Jauno vienotību" (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem" kā tās varbūtējo kodolu.

Saskaņā ar likumu Ministru kabineta locekļi pēc valdības atkāpšanās turpinās pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad Saeima būs izteikusi uzticību jaunai valdībai, - ja vien parlaments līdz tam nebūs lēmis kā citādi.

Jau vēstīts, ka Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu.

Saistītās ziņas

Kariņš atkāpsies no Ministru prezidenta amata 10
Tavars: Ar augstu varbūtību Siliņu premjera amatam varētu nominēt arī Valsts prezidents 1
Siliņa kā valdības kodolu redz JV, ZZS un "Progresīvos"; cer arī uz AS un NA 2

Kariņš sacīja, ka valsts attīstībai ir vajadzīgs daudz kas, bet pamatā spēcīga un dinamiska valdība, kas var pieņemt grūtus lēmumus. Kā apgalvoja premjers, pēc ilgstošām sarunām esot skaidrs, ka "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) dara visu, lai bremzētu jebkuru mēģinājumu, lai ieviestu valdībā dinamiskāku darbu. Ja nevar rast dinamismu šajā valdībā, tad ir nepieciešama jauna valdība, uzsvēra politiķis.

Kariņš arī paziņoja, ka vairs nepretendēšot uz Ministra prezidenta amatu. JV kā premjera amata kandidātu trešdien izvirzīja labklājības ministri Eviku Siliņu (JV).

Ierasti pēc konsultēšanās ar Saeimas politiķiem Valsts prezidents atbilstoši Satversmei nominē premjera kandidātu.

Jau vēstīts, ka, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš iepriekš rosināja veikt vairāku amatu rotācijas pašreizējā valdībā, taču AS un NA šo piedāvājumu noraidīja. Dažas dienas vēlāk sekoja premjera paziņojums par gaidāmo demisiju.

Citi šobrīd lasa

Francijas luksusa modes nams "Dior" jaunākajā kolekcijā iekļauj latviešu guļamtīklus 1
Pārsteidzoši kontrasti: nosaukta pasaules skaistākā valsts
FOTO, KAS JĀREDZ! Latvija beidzot tiek Eirovīzijas finālā, mūsu hokejisti dodas uz pasaules čempionātu, un kas 9. maijā notika Salaspilī?
Pievienot komentāru