Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze. (Foto: LETA)

Krauze Siliņas "baltās lapas" pieeju redz kā iespēju plašākai koalīcijai

Viedokļi
2023. gada 18. augustā 15:56 2023. gada 18. augustā 15:56
  Jauns.lv/LETA
"Jaunās vienotības" (JV) Ministru prezidenta amata kandidātes, labklājības ministres Evikas Siliņas (JV) minētā "baltās lapas" pieeja sarunām vērtējama pozitīvi kā iespēja izveidot plašāku koalīciju, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs, Saeimas sekretārs un deputāts Armands Krauze.

Siliņa TV3 raidījumam "900 sekundes" šorīt norādīja, ka gadījumā, ja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs politiķi aicinās veidot jauno valdību, sarunas par koalīciju varētu tikt sāktas no "baltas lapas".

Krauze aģentūrai LETA norādīja, ka ZZS un Siliņai sakrīt pozīcija, ka nepieciešama plašāka koalīcija, kuru veidotu piecas partijas - JV, ZZS, "Progresīvie", Nacionālā apvienība un "Apvienotais saraksts".

ZZS valdes priekšsēdētājs arī skaidroja, ka pašlaik nav runa par kādu striktu, iepriekš izveidojošos topošās valdības kodolu, jo jebkurai no šīm partijām ir iespēja piedalīties koalīcijas veidošanā.

Krauze norādīja, ka partiju apvienība pozitīvi raugās uz Siliņas kandidatūru premjera amatam.

ZZS valdē apspriesta gatavošanās pirmdien paredzētajai partiju apvienības tikšanās reizei ar Valsts prezidentu Rinkēviču. Partiju apvienība atbalsta Rinkēviča nosauktos principus un sarunas laikā paudīs savu redzējumu, kā labāk tos sasniegt.

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers.

Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Citi šobrīd lasa

Eirovīzijas lielākais skandāls — Nīderlandes pārstāvi izslēdz no dalības finālā! Vai demonstratīvi atteiksies piedalīties arī citi pārstāvji?
Eirovīzijas skandāli turpinās. Īrijas pārstāve "Bambie Thug" nepiedalās mēģinājumā pirms fināla
Noskaidrots gada vārds, Ābols sit tiesnesi un nervi čupā: ko par hokeja uzvaru raksta sociālajos tīklos 1
Pievienot komentāru