Boriss Katkovs dzimtenē (ekrānuzņēmums no "X")

Izraidītais krievu aktīvists žēlojas par genocīdu Latvijā 5

Sabiedrība
15. janvārī 11:18 2024. gada 15. janvārī 11:18
  Jauns.lv
No Latvijas izraidītais Krievijas pilsonis un "militārais pensionārs" Boriss Katkovs Krievijā žēlojas, ka Latvijā pret krievu pensionāriem notiek īsts genocīds. 

Viņš stāsta, ka Rīgā vadīja asociāciju, kas palīdz Krievijas pilsoņiem, un tur vērsušies daudzi pensionāri. Izrādās, Latvijā ne tikai sirmgalvjiem liek nokārtot latviešu valodas eksāmenu, bet pat atbildēt uz "jezuītiskiem" jautājumiem par Krimas piederību un citām tēmām, bet nepareizu atbilžu gadījumā atņem pastāvīgas uzturēšanās atļaujas, viņa teikto citē aģentūra "RIA Novosti".

"Mēs konsultējām, kā atbildēt, lai tevi uzreiz neizsūtītu. Jo ja nepareizi atbildi, tu nevari nokārtot eksāmenu, uzreiz tiec deportēts. Īsts genocīds," Krievijas medijiem žēlojas Katkovs. "Jo tam, kurš nenokārtoja eksāmenu, atņēma piekļuvi medicīnai un slēdza kontus. Atņēma pensijas."

Uz Katkova izraidīšanu operatīvi reaģēja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova, pielīdzinot Latvijas rīcību nacistu zvērībām. "Šiem cilvēkiem jau ir atņemtas tiesības uz minimālajām sociālajām paketēm, bezmaksas medicīniskajiem pakalpojumiem Latvijas teritorijā, tas vienkārši ir tas, ko nacisti un fašisti pastrādāja pret nacionālajām grupām, noteiktu ticību un reliģiju pārstāvjiem trīsdesmitajos gados Rietumeiropā. Tad viņi izdomāja geto, proti, apmetnes, uz kurām saveda cilvēkus, viņiem ierobežoja visas iespējamās tiesības, pašlaik šīs prakses tiek īstenotas jaunā hibrīda variantā, bet būtība ir viena un tā pati — cilvēku segregācija pēc tautības, citas nav.”

Saistītās ziņas

VIDEO: tā no Latvijas izmeta ilggadējo krievu aktīvistu Borisu Katkovu 4
No Latvijas izraidīts Krievijas "militārais pensionārs" un sadarbības asociācijas vadītājs Boriss Katkovs 7
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve: Latvijā pret krieviem izturas tāpat, kā savulaik rīkojās nacisti un fašisti 2

Soctīklos publicēti video ar tā saucamā "militārā pensionāra", Krievijas pilsoņa Borisa Katkova izraidīšanu no Latvijas. Vīrietis iekļauts "melnajā sarakstā" un ticis uzņemts Pleskavā.

Video redzams, ka Katkovs ziemas mētelī un aitādas cepurē, līdzi ņemot rokas koferi un pāris citas mantas, robežsargu pavadībā, pamet savu dzīves vietu un dodas uz busiņu, kas viņu nogādāja uz Latvijas-Krievijas robežu. Tur viņu sagadīja krievu žurnālisti, lai medijos varētu sacelt brēku.

Krievijas pilsonis Boriss Katkovs pēc VDD iniciatīvas iekļauts "melnajā sarakstā" saistībā ar ilgstošu un sistemātisku darbošanos Krievijas Federācijas interesēs, portālam Jauns.lv atklāja Iekšlietu ministrija.

Lai arī Latvijā esot Katkovs sūdzējās, ka aiz robežas viņam nav kur iet un neviena cilvēka, ierodoties viņu sagaidīja aktīvistu un žurnālistu pūlis. Drīz Pleskavas gubernators Mihails Vederņikovs publicēja video, kurā apstiprināja, ka Katkovam atradīsies vieta Pleskavā. "Pleskavas apgabals uzņems Borisu Katkovu - mēs nepametam savējos," ziņo Vederņikovs.

"Saņēmām informāciju, ka Latvijas varas iestādes nolēmušas izraidīt no valsts 82 gadus veco pensionāru Borisu Katkovu: viņš it kā apdraud nacionālo drošību. Patiesībā pilnīgas muļķības: tā ir tikai kārtējā rusofobijas un plānprātības izpausme. Deva stundu, lai sakravātos, un kā noziedznieku pavadīja līdz robežai," sūkstījās Pleskavas gubernators.

Mihaila Vederņikova uzdevumā uz robežu devās reģionālās valdības personāla vadītājs un reģionālo sociālās aizsardzības un veselības aprūpes komiteju pārstāvji.

Krievijas presē jau tiek melots, ka šis ir "visu krievu pensionāru deportāciju sākums".

Kaut realitātē Katkovam nav bijis jākārto valsts valodas pārbaudījums un viņš, kā zināms, izraidīts pilnībā nesaistītu iemeslu dēļ. Boriss Katkovs ilgus gadus ir pārstāvējis Latvijā bāzētu, faktiski Krievijas pilsoņu pārvaldītu biedrību "Latvijas un Krievijas sadarbības asociācija". Medijos šī krievu aktīvista vārds izskanējis Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu tiesību kontekstā un tā saucamo "militāro pensionāru" [Latvijā mītošās bijušās PSRS militārpersonas], kontekstā.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Skatīt visus komentārus