Politiķis norāda, ka "kustības mērķis esot nacionālo interešu aizsardzība". (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Aleksandrs Kiršteins paziņojis, ka dibina jaunu biedrību 2

Politika
8. februārī 15:18 2024. gada 8. februārī 15:18
  Jauns.lv
Pretrunīgi vērtētais 14. Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins paziņojis par izstāšanos no “Nacionālās Apvienības” un jaunas biedrības “Latvijas neatkarības kustība” (LNK) dibināšanu.

Šādu lēmumu politiķis pamato ar “pēdējā laikā Saeimas steidzamības kārtā pieņemtiem un sabiedrībai uzspiestiem likumiem, kas, viņaprāt, degradē ģimenes vērtības”.

“Balsojot par dalību Eiropas Savienībā, neviens no mums nevarēja iedomāties par šobrīd izplatīto vārda brīvības ierobežošanu, pārspīlēto politkorektumu, robežu atvēršanu svešu civilizāciju pārstāvjiem un savu dabas bagātību zemes un mežu neierobežotu pārdošanu ārzemniekiem,” norādījis Kiršteins.

Kustības mērķi esot nacionālo interešu aizsardzība, nacionāli domājošu jauniešu apvienošana un sadarbības veicināšana ar citām, līdzīgām organizācijām Latvijas un Eiropas līmenī. Eiropas Parlamenta vēlēšanās LNK piedalīsies kopā ar politisko partiju apvienību “Tauta. Zeme. Valsts.”

Jau ziņots, ka 6. februārī, pēc Kiršteina iesnieguma Saeimas prezidijam, viņš tika izslēgts no Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcijas. Šāds solis sekoja pēc deputāta brauciena uz Ķīnu Aināra Šlesera (LPV) vadītās grupas ietvaros. Lai arī publiskajā telpā starp partijas biedriem par šo braucienu uzvirmoja vērtējumu atšķirības, Kiršteins noliedza, ka pamestu NA brauciena dēļ.

Kiršteins paziņoja, ka viņam ir "atšķirīgi uzskati par šo valdību un iespējamo darbošanos koalīcijā”.

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību 1
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Skatīt visus komentārus