Vadims Aleksejevs (pa labi) publicista lomā Latviju ķengā jau gadiem, pieslejoties Krievijas redzējumam par Baltiju. (Foto: ekrānuzņēmums no video)

“Izposta kapavietas!” bijušais prokrieviskais aktīvists no Rīgas Kremļa TV ēterā melo par Latviju

Sabiedrība
22. martā 06:13 2024. gada 22. martā 06:13
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Krievijas militārās propagandas TV kanāla “Zvezda” interneta raidījumā “Atvērtais ēters” vadītājs Aleksejs Gudošņikovs sarunājies ar savulaik Latvijā dzīvojušo prokrievisko aktīvistu, bijušo sabiedrisko attiecību speciālistu Vadimu Aleksejevu.

Sarunā abi apcilājuši jautājumus par nesen Rīgā notikušo gājienu leģionāru piemiņai.

Saturs ierastais – Kremļa propagandisti pauda sašutumu, ka Rīgā, kas ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kas tāds tiek pieļauts.

Raidījumā bija dzirdams arī Vadima Aleksejeva apgalvojums, ka Latvijā, demontējot PSRS pieminekļus, tiek arī izpostītas Otrajā pasaules karā bojā gājušo karavīru kapavietas.

“Ja šo valstu [Baltijas] varasiestādes iznīcina padomju karavīru kapavietas, viņi būtībā dara to pašu, ko šobrīd krievu “vlasovci” [tā Aleksejevs lamā brīvprātīgās vienības, kuras darbojas [Belgorodā],” raidījumā pauda Aleksejevs, apgalvojot, ka faktiski Latvija virzās uz karu ar Krieviju.

Lieki piebilst, ka apgalvojumi par kapavietu postīšanu ir pilnīgi meli un savulaik pieņemtie likuma grozījumi, kuri bija pamatā PSRS pieminekļu nojaukšanai, to nemaz neparedz.

Zināmākais, ja ne vienīgais, gadījums, kad zem kāda no pieminekļiem tika uzietas karavīru mirstīgās atliekas, bija Jēkabpilī, Rīgas ielā.

Medijos vēl 2022. gadā informēja, ka šo trīs karavīru mirstīgās atliekas pēcāk pārbedītas brāļu kapos, ievērojot likumdošanu un starptautiskās normas.

Šī, kā zināms, ir nepatiesība, kuru savulaik Eiropas Parlamentā paguva izplatīt arī nu spiegošanā Krievijas labā vainotā Tatjana Ždanoka (LKS).

"Vadims Avva" jeb Vadims Aleksejevs ir bijušais "Rietumu bankas" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Aleksejevs publicista lomā Latviju ķengā jau gadiem, pieslejoties Krievijas redzējumam par Baltiju.

Latviju viņš pameta samērā nesen, līdzīgi kā virkne citu aktīvistu, kuri nu Krievijā ļaujas pilnvērtīgas "Z propagandas" veidošanai sociālajos tīklos un medijos.

Vēl pirms dažiem gadiem itin bieži šī aktīvista redzeslokā nonāca kādreizējais politiķis Aldis Gobzems. Viņa partiju "Likums un Kārtība" (pēcāk "Katram un Katrai"), kura izgāzās 14. Saeimas vēlēšanās, Aleksejevs visnotaļ dāsni reklamēja savā “YouTube” raidījumā "Selfi".

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Patiesība par meliem” saturu atbild Izdevniecība "Rīgas Viļņi".

Citi šobrīd lasa

"Man ir savi skaistuma standarti!” Lienes Ušakovas nākamais solis uz pilnību - veikt intīmās zonas plastiku
Dārgākās konfektes Dainas dzīvē! Kā ciemakukulis no Latvijas gandrīz beidzās ar cietumsodu Abū Dabī
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku
Pievienot komentāru