Starp AS "Olainfarm" meitasuzņēmuma atbalstītā pasākuma organizatoriem atrodama Ivana Sečenova vārdā nosauktā Pirmā Maskavas universitāte. Tās rektors Pjotrs Glibočko bija starp tiem Krievijas augstākās izglītības iestāžu vadītājiem, kuri 2022. gada 4. martā parakstīja atbalsta vēstuli Krievijas iebrukumam Ukrainā. (Foto: Lita Krone/LETA)

"Olainfarm" meitasuzņēmums Krievijā sponsorē pasākumus, kuros figurē kara atbalstītāji 4

Sabiedrība
28. martā 05:09 2024. gada 28. martā 05:09
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Pērn novembrī Krievijā notika kongress, kurš kopā saveda prominentākos valsts mediķus, farmācijas biznesa kompānijas un citus. Kongresa ietvaros ne tā mazākā loma bija arī Latvijas farmācijas uzņēmuma AS "Olainfarm" meitaskompānijai "Olainfarm Rus", kura joprojām darbojas Krievijā.

Kongress, kurš noritēja no 2023. gada 6. līdz 8. novembrim Maskavā, saucās "Manage Pain" ("Pārvaldīt sāpes"). Tas ir starptautisks.

Iesaistās universitāte, kuras rektors atbalsta karu Ukrainā

Šī pasākuma mērķis - savest kopā ārstus, lai apspriestu un dalītos idejās par "sāpju problēmu", uzlabot komunikāciju starp dažādu specialitāšu ārstiem, kā arī veicinātu starptautisku pieredzes apmaiņu palīdzības organizēšanā un dažādu pacientu ārstēšanā.

Kongresa tīmekļa vietnē atrodams, ka pērn šo notikumu sponsorēja arī Krievijā reģistrētais uzņēmums "Olainfarm Rus", kas ir AS "Olainfarm" meitasuņēmums. Klāt pierakstīts, ka šis ir kongresa "sudraba sponsors":

Foto: Ekrānuzņēmums

Starp pasākuma organizatoriem atrodama Ivana Sečenova vārdā nosauktā Pirmā Maskavas universitāte.

Tās rektors Pjotrs Glibočko bija starp tiem Krievijas augstākās izglītības iestāžu vadītājiem, kuri 2022. gada 4. martā parakstīja atbalsta vēstuli Krievijas iebrukumam Ukrainā.

Rektors parakstīja vēstuli kopā ar 304 citiem Krievijas augstākās izglītības iestāžu vadītājiem. Putinam par to, protams, prieks, bet starptautiskā zinātnieku, akadēmiķu sabiedrība vēl vairāk novērsās no Krievijas akadēmiķiem.

Šī kongresa organizatoru un partneru sarakstā ir arī Krievijas Starpdisciplinārās medicīnas institūts un Krievijas Starpdisciplinārās medicīnas asociācija.

AS "Olainfarm" Krievijā reģistrētās meitaskompānijas atbalsts ticis arī tūlīt pēc iepriekš aprakstītā kongresa notikušajai starptautiskajai konferencei "Starpdisciplinārais konsensuss par atopisko dermatītu un nātreni":

Foto: Ekrānuzņēmums

Starp organizatoriem šeit ietilpst Krievijas Medicīnas nepārtrauktās profesionālās izglītības akadēmija.

Tā ir valsts - konkrēti Krievijas Veselības ministrijas - aprūpēta un uzraudzīta izglītības iestāde. 

Tās rektors ir Krievijas valsts vairākkārt prēmēts un vēl 2022., 2023. gados apbalvotais medicīnas doktors Dmitrijs Sičevs.

Šajā pasākumā "Olainfarm" logo izvietots arī 9. novembra attālinātā diskusijā, kurā par nātreni runājusi mediķe Inna Daņileviča:

Foto: ekrānuzņēmums

Jauns.lv sazinājās ar AS "Olainfarm", lai lūgtu atbildēt uz šādiem jautājumiem: kādā procesā ir iepriekšējos gados solītā aizvirzīšanās no Krievijas un meitaskompānijas slēgšana; vai tika apsvērta šī konkrētā kongresa ["Pārvaldīt sāpes"] atbalstīšana; kas par to pieņem lēmumus, un, vai šogad plānots Krievijā šādā veidā sponsorēt līdzīgas norises?

Kompānijas atbilde pagaidām nav saņemta. Publicēsim to tiklīdz tā būs pieejama.

"Olainfarm" zīmols Krievijā plūc laurus, neskatoties uz karu

Iepriekš jau vēstīts, ka Latvijas farmācijas uzņēmuma AS "Olainfarm" zīmols Krievijā pērn arī plūcis laurus kā "priekšzīmīgs darbadevējs".

Interneta tīmeklī ir pieejama kāda vietne, kuru no Latvijas apmeklēt tā vienkārši neizdosies. "Olainfarm.ru" apkopo Krievijas tirgum būtisko par uzņēmuma darbību un - panākumiem.

Starp tiem, kā izrādās, ietilpst lauru plūkšana Krievijas darbadevēju vidū. "Olainfarm" par pērnā gada darbu apbalvots ar "Nākotnes darbadevējs". Par to liecina gan diploms, gan taustāma balva.

Teksts, kurā aprakstīts šis panākums "Olainfarm" raksta: "Ikgadējo prēmiju nominācijā "augošās kompānijas" uzvar "Olainfarm"! Tā ir farmācijas nozares prēmija, kurā uzvarētāju izraugās ap 3000 farmācijas uzņēmumu darbinieki."

Saskaņā ar "Olainfarm.ru" pausto, šo apbalvošanu organizē biedrība "Pharma & Medical Recruitment", kas nodarbojas ar darba iespēju nodrošināšanu attiecīgajā nozarē.

AS "Olainfarm" ir Latvijas farmācijas uzņēmums, kas nodarbojas ar medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu izstrādi, ražošanu un tirdzniecību.

Specializējas medikamentos nervu sistēmas, sirds un asinsvadu sistēmas veselībai, antibakteriālajos, pretvīrusu un pretalerģijas līdzekļos.

Īpaši pieredzējis adamantāna, hinuklidīna un nitrofurānu rindas preparātu izstrādē un ražošanā. Galvenā ražotne atrodas Olainē.

"Olainfarm" ir iekļauts Ekonomikas ministrijas sarakstā, kurā apkopoti Latvijas uzņēmumi, kas 2023. gadā eksportēja uz Krieviju.

Saistītās ziņas

"Olainfarm" piecos gados plāno kāpināt eksporta apjomus par vismaz 80%
Valdošā koalīcija padara "maigāku" Saeimas aicinājumu liegt uz Krieviju vest mangāna rūdu
"Olainfarm" zīmols Krievijā plūc laurus kā "nākotnes darbadevējs", neskatoties uz karu

Klāt gan ir uzņēmuma piebilde: "AS "Olainfarm" apzinās, ka Krievijas iebrukums Ukrainā un pašreizējā ģeopolitiskā situācija rada jautājumus Latvijas sabiedrībā par jebkāda veida politisko un ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Tomēr cilvēku veselība, kas ietver arī medikamentu pieejamību, ir universāla vērtība. Tieši tāpēc medikamenti nav iekļauti Rietumvalstu sankciju sarakstos un par ierobežojumiem medikamentu pieejamībā netiek diskutēts arī starptautiskajā līmenī. Krievijas tirgū arī 2023. gadā bija pieejami vismaz 840 dažādu farmācijas kompāniju medikamenti, turklāt lielākās eksportētājas ir Vācija, ASV, Šveice, Itālija u.c. Rietumvalstis, kuru tirdzniecības apjomi šajā tirgū aug. Pēc datiem redzam, ka arī Ukrainas ražotāju medikamenti joprojām ir pieejami Krievijā. Jāņem vērā, ka 94% zāļu Latvijā tiek importēti un tās Rietumvalstis un uzņēmumi, kas importē Latvijā, ir tie paši uzņēmumi, kas importē arī Krievijā un kuru apjomi šajā tirgū tikai aug. Lielākie zāļu ražotāji, kas aktīvi darbojas Krievijas tirgū, ir arī tie, kuriem ir lielākās tirgus daļas Latvijā. [...]".

Pilns uzņēmuma komentārs ir izlasāms Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

AS "Olainfarm" pērn publicētā vadības ziņojumā tika norādīts, ka atbilstoši koncerna stratēģijai 2023. gadā bija ieplānots pārtraukt zāļu lieltirgotavas darbību. Tāpat [togad] plānots slēgt "Olainfarm" meitasuzņēmumu Krievijā.

AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs ir Jānis Buks. Padomes locekļi - Andrejs Leibovičs, Roberts Tavjevs, Vadims Telica un Sergejs Korņijenko.

Vēl 2022. gadā tika ziņots, ka AS "Olainfarm" iecelta jauna valde. Par "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju iecelts Juris Bundulis, kurš līdz tam bija uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. 

Tika vēstīts, ka darbu valdē turpmāk veiks arī Andris Jegorovs un Jānis Leimanis, kurš strādāja arī iepriekšējā valdē.

Citi šobrīd lasa

Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
FOTO: Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā atklāj izstādi "Iekāres vārdā". Tā atklāj seksualitātes un jutekliskuma tēmu daudzveidību Baltijas vizuālajā mākslā 1
Skatīt visus komentārus