VIDEO: Latvijā konstatēta bēdīgi slavenā "zombiju narkotika"

Sabiedrība
17. aprīlī 17:57 2024. gada 17. aprīlī 17:57
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Latvijā izlietotajās šļircēs pirmo reizi konstatēts par zombiju narkotiku dēvētais ksilazīns, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Biedrība "Dialogs" vēsta, ka vienā no tās šļirču apmaiņas punktiem konstatēts par zombiju narkotiku sauktais ksilazīns. Narkotiku lietotāju to mēdz piejaukt narkotiskajām vielām kā atšķaidītāju, tāpat tiek uzskatīts, ka ksilazīns paaugstina narkotiku radīto efektu.

Lietuvas narkoloģijas centra ārste Gabija Laubnere-Sakalauskiene vēsta, ka "šī narkotika var izraisīt masīvas psihozes un halucinācijas, kuru laikā to lietotāji “reizēm mēdz sevi graizīt un nodarīt kaitējumu savai veselībai".

"Runa Latvijas gadījumā ir par heroīna sintētiskajiem analogiem. Narkomāni tos bieži pārdozē un, diemžēl, arī mirst. Tas, vai pie mums slimnīcā nonāk ksilazīna upuri, gan nav zināms," norāda Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs.

Medikaments nav pakļauts kontrolei, līdz ar to pacientus uz šo vielu nepārbauda. Tomēr ir skaidrs, ka ksilazīns narkomānu vidū Latvijā cirkulē. Lai gan pēdējo gadu laikā Amerikas Savienotajās valstīs no šīs zombiju narkotikas jeb ksilazīna pārdozēšanas mirst simtiem cilvēku, šī viela arī aiz okeāna nav nelikumīga.

Vairāk skaties video!

Citi šobrīd lasa

Pie nacistu līdera Hermaņa Gēringa mājas atrasti pieci cilvēka skeleti
Par drošības jostām visi aizmirsa: autoavārijā pie Olaines gājis bojā cilvēks, divi guvuši traumas
VIDEO: cilvēkus pārsteidz spožs un kustīgs objekts debesīs - "Kas tikko pārlidoja pāri Mārupei?"
Pievienot komentāru