Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

Sabiedrība
19. aprīlī 11:44 2024. gada 19. aprīlī 11:44
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Savukārt par valdes locekli ar kompetenci pakalpojumu nodrošināšanas jautājumos autopārvadājumu jomā iecelts bijušais VAS "Latvijas pasts" valdes loceklis Kristaps Krūmiņš.

Jaunā uzņēmuma valde darbu sāks sestdien, 20.aprīlī, un tās darbības termiņš ir noteikts uz pieciem gadiem.

Ministrijā informē, ka tāpat piektdien akcionāru sapulcē lēma likvidēt trešā valdes locekļa amatu, veicot grozījumus ATD statūtos. Merirands plāno pārtraukt darbu SM, tādējādi jautājumu par valsts sekretāra vietnieka amatu ministrija risinās tuvākajā laikā.

Merirandam ir ilggadīga pieredze darbā vadošos amatos valsts pārvaldē un transporta nozares uzņēmumos. No 2013.gada Merirands ir SM valsts sekretāra vietnieks, savukārt no 2016.gada viņš ieņem padomes priekšsēdētāja amatu VAS "Latvijas gaisa satiksme".

Tāpat Merirands ir pildījis SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētāja un VSIA "Latvijas Jūras administrācija" valdes locekļa pienākumus. Viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grāds Baltijas jūras reģiona studijās, kas iegūts Latvijas Universitātē.

Savukārt Krūmiņam ir ilggadīga vadītāja pieredze, strādājot uzņēmumā "Latvijas pasts", kur no 2016. līdz 2024.gada sākumam viņš pildīja valdes locekļa pienākumus. Krūmiņam ir bakalaura grāds uzņēmējdarbībā, kas iegūts Latvijas Universitātē.

SM valsts sekretāres pienākumu izpildītāja Ligita Austrupe norāda, ka jaunajai valdei ir jāturpina sāktie darbi sabiedriskā transporta nozares darbības uzlabošanā, veicinot ilgtspējīgas mobilitātes attīstību.

Kopumā konkursā pieteicās 37 kandidāti, un to organizēja trīs kārtās. Pirmajā kārtā vērtēja kandidātu atbilstību izvirzītajām prasībām, otrajā kārtā (intervijā) vērtēja kandidātu profesionālās zināšanas un uzklausīja pretendentu sagatavotās prezentācijas par ATD attīstības virzieniem nākamajos piecos gados. Savukārt atlases trešajā kārtā vērtēja kandidātu kognitīvās spējas, kā arī notika vadības kompetenču padziļināta novērtēšana, ko nodrošināja personāla atlases kompānija.

Pieteikšanās konkursā uz ATD valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu amatiem noslēdzās šī gada janvārī.

Mēneša atalgojums ATD valdes priekšsēdētājam paredzēts līdz 6186,69 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet valdes locekļiem - līdz 5568 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Tāpat ziņots, ka 2023.gada 21.aprīlī ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš un valdes loceklis Modris Jaunups atkāpās no amatiem. ATD darbības nodrošināšanai Satiksmes ministrija no 2023.gada 22.aprīļa iecēla uzņēmuma pagaidu valdi, tostarp direkcijas pagaidu valdes priekšsēdētājs bija Artūrs Caune, bet pagaidu valdes locekle bija Svetlana Mjakuškina.

Savukārt šī gada janvāra beigās līdzšinējā pagaidu valdes locekle Mjakuškina iesniedza paziņojumu par amata atstāšanu, tādējādi līdz šim par pagaidu valdes locekli ievēlēja SM Autoceļu infrastruktūras departamenta direktoru Tālivaldi Vectirānu.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Citi šobrīd lasa

Ko patiesībā var nodarīt jau karsētas eļļas izmantošana atkārtoti?
Skinhedi ālējas Vecrīgā - var piekaut kurpju šņoru krāsas dēļ 9
Nosauktas 10 Eiropas "slepenās" pludmales, kas spēj konkurēt ar labākajiem kūrortiem; topā iekļuvusi arī Latvija 1
Pievienot komentāru