Publicitātes attēls

Izdos Brīvdabas muzeja 100. gadadienai veltītu pastmarku

Sabiedrība
7. maijā 13:31 2024. gada 7. maijā 13:31
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
"Latvijas pasts" šā gada 10. maijā izdos pastmarku un aploksni, atzīmējot Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja dibināšanas 100. gadadienu.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 10. maijā Brīvdabas muzejā, Brīvības gatvē 440, Rīgā, no plkst. 10 līdz 15. Jaunajai pastmarkai būs 30 000 eksemplāru, savukārt aploksnei - 500 vienību tirāža. Pastmarkas nominālvērtība ir 1,97 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 100 gramu Latvijas teritorijā.

Foto: Publicitātes attēls

Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, kura pastmarkas un aploksnes vizuālajā noformējumā izmantojusi Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja materiālus. 

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un lielākajiem Brīvdabas muzejiem Eiropā. Tas veidots ar mērķi nākamajām paaudzēm saglabāt liecības par zemnieku dzīvesveidu – celtnēm, to iedzīvi, kā arī ēku izvietojumu zemnieku vai zvejnieku sētā no 17.gs. līdz 20.gs. vidum dažādos Latvijas novados. Līdztekus daudziem citiem notikumiem jubilejas gadā, viens no vērienīgākajiem pasākumiem būs muzeja vasaras sezonas atklāšana 2024. gada 11. maijā, kad vairāk nekā trīsdesmit muzeja objektos rosīsies ļaudis laikmetam atbilstošā apģērbā un darīs konkrētajai vietai un laikam raksturīgus darbus. 

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā. Nākamais filatēlijas izdevums plānots 24. maijā.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 3
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Pievienot komentāru