Zane Bitere/LETA

Rīgā būs vairāk gājēju pāreju

Sabiedrība
7. maijā 15:53 2024. gada 7. maijā 15:53
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Rīgā sākta piecu jaunu gājēju pāreju izbūve un divu esošu gājēju pāreju pilnveidošana, informē Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments. Būvprojekta realizācijas laikā gājēju pārejas ar atbilstošu apgaismojumu izbūvēs sešās Rīgas apkaimēs – Avotu, Āgenskalna, Juglas, Mežciema, Pētersalas - Andrejsalas un Ziepniekkalna apkaimē.

Šobrīd darbi norit Avotu, Āgenskalna, Ziepniekkalna un Mežciema apkaimēs, kur tiek ierīkots papildu apgaismojums un atjaunots ietvju segums šķērsošanas vietās.

Projekta gaitā paredzēts izbūvēt piecas jaunas gājēju pārejas - Eksporta ielā pie iebrauktuves Rīgas tirdzniecības ostā, Kristapa ielā pie Alīses ielas, Murjāņu ielā pie Veldres ielas, Ozolciema ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas “Ozolciema iela” un Valmieras ielā pie Lienes ielas. Tāpat pilnveidos divas jau esošas gājēju pārejas - Graudu ielā pie Ķekavas ielas un Malienas ielā pie Celmu ielas. Darbus plānots pabeigt šā gada būvsezonā.

Gājēju pārejās izbūvēs atbilstošu apgaismojumu un šķērsojumu vietās veiks vides pieejamības uzlabošanu, kā arī satiksmes organizācijas līdzekļu nomaiņu. Tāpat atjaunos ietvju segumu un izbūvēs jaunu pievienojumu sabiedriskā transporta pieturai “Ozolciema iela”. Projekta laikā arī veiks divu krustojumu seguma atjaunošanu - Malienas ielas un Celmu ielas, Murjāņu ielas un Veldres ielas, kā arī seguma atjaunošanu četrās gājēju pāreju šķērsošanas vietās.

Citi šobrīd lasa

Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Helikopters, kurā atradies Irānas prezidents Raisī, veicis piespiedu nosēšanos 1
Tēmas: Rīga, Sadursme
Pievienot komentāru