Mārupes novada Sporta skola par basketbola spēles laikā izcēlušos kautiņu vērsusies policijā

Sabiedrība
29. maijā 10:52 2024. gada 29. maijā 10:52
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Valsts policijas amatpersonas ziņo, ka par 26. maijā Mārupes basketbola kausa izcīņas laikā notikušo vecāku cīniņu ir saņemts iesniegums policijā.

"27. maijā ir reģistrēts iesniegums no sporta skolas par minēto notikumu bērnu un jauniešu basketbola turnīrā, un notikušais tiks izskatīts," par notikušo vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska. Arī Mārupes novada Sporta skolas direktore Daiga Žvirble Jauns.lv apstiprina, ka šāds iesniegums policijā ir iesniegts.

Mārupes novada sporta skola notikušo paudusi stingru nosodījumu norādot, ka "šis notikums liek aizdomāties par to, kas notiek ar atsevišķiem audzēkņu vecākiem, kuri zaudē kontroli par savu rīcību".

"Šāda uzvedība negatīvi ietekmē bērnus, kuri to redz. Bērni var justies apkaunoti, satraukti un nedroši, kas var mazināt viņu vēlmi piedalīties sporta aktivitātēs un negatīvi ietekmēt viņu emocionālo attīstību. Šādi vecāki izrāda augstu agresivitātes līmeni un ir bīstami sabiedrībai. Tas liecina par cieņas trūkumu pret citiem skatītājiem, spēlētājiem, tiesnešiem un vispārējo sporta ētiku. Tā grauj sporta pasākuma norisi, bojā sacensību atmosfēru un rada negatīvu ietekmi uz visiem klātesošajiem, īpaši bērniem, kuri ir liecinieki šādai rīcībai. Vecāku rīcība liecina par nespēju kontrolēt savas emocijas un reaģēt piemērotā veidā stresa vai vilšanās brīžos."

Saistītās ziņas

"Vērtēsim, vai šis gadījums jānodod Ētikas komisijai." Zvērinātu advokātu kolēģija komentē advokāta Spīguļa kaušanos bērnu basketbola spēles laikā Mārupē 1
VIDEO: Mārupē jauniešu basketbola spēles laikā sakaujas audzēkņu vecāki 3

Tāpat policijā solījis vērsties Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss, kurš norādījis, ka "šādām spēlēm vajadzētu koncentrēties uz jauniešu sportisko talantu attīstību, nevis vecāku ambīciju piepildīšanu!"

Konteksts

Jau ziņots, ka svētdien, 26. maijā, Mārupes basketbola kausa izcīņu aizēnoja kāds nepatīkams incidents - tajā spēles laikā sakāvās U-9 vecuma grupas audzēkņu vecāki. Kā noskaidroja Jauns.lv, viens no kautiņa dalībniekiem ir zvērināts advokāts Artūrs Spīgulis. Tomēr viņš uz žurnālistu jautājumiem patlaban nav atbildējis.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs Jauns.lv norāda, ka, "lai gan notikušais nav bijis saistīts ar Spīguļa profesionālo darbību, tomēr Ētikas kodekss paredz to, ka advokātiem jārāda priekšzīme arī ārpus sava profesionālās darbības lauka".

"Par notikušo prasīsim Spīguļa kungam skaidrojumu," vēsta Jānis Rozenbergs. Tāpat viņš norāda, ka "jautājums tiks apspriests ar advokātu padomi, lai izvērtētu, vai gadījums ir nododams tālāk izskatīšanai Ētikas komisijā".

Zvērināts advokāts Artūrs Spīgulis noliedz savu dalību kautiņā, kaut gan no video redzams, ka kautiņš sākās ar viņa sitienu vīrietim, kuram sitiena rezultātā aizlido telefons, kas savukārt ir iemesls kautiņa turpinājumam starp citiem vecākiem.

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Nepamatotiem iesniegumiem par invaliditātes piešķiršanu pienācis gals 1
Pievienot komentāru