Mārupes kautiņā iesaistītajiem vecākiem piemērots liegums apmeklēt LJBL mačus

Sabiedrība
30. maijā 23:27 2024. gada 30. maijā 23:27
 
Ziņu
nodaļa
Aizvadītajā sestdienā Mārupē notikušajā bērnu basketbola turnīrā dūres izvicinājušie vīrieši gadu nevarēs apmeklēt Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) mačus, medijam "diena.lv" apstiprinājis Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Liegums apmeklēt spēles piemērots kautiņā iesaistītajiem Jurim Skrindam un Ivaram Strencim. Konflikts starp abiem vīriešiem norisinājās 25.maijā Mārupes kauss basketbolā bērniem U-9 vecuma grupā. 

Jau ziņots, ka svētdien, 26. maijā, Mārupes basketbola kausa izcīņu aizēnoja kāds nepatīkams incidents - tajā spēles laikā sakāvās divi U-9 vecuma grupas audzēkņu vecāki. Valsts policijas amatpersonas ziņo, ka par notikušo vecāku cīniņu ir saņemts iesniegums policijā. 

Saistītās ziņas

Mārupes novada Sporta skola par basketbola spēles laikā izcēlušos kautiņu vērsusies policijā
"Vērtēsim, vai šis gadījums jānodod Ētikas komisijai." Zvērinātu advokātu kolēģija komentē advokāta Spīguļa kaušanos bērnu basketbola spēles laikā Mārupē 1
VIDEO: Mārupē jauniešu basketbola spēles laikā sakaujas audzēkņu vecāki 3

"27. maijā ir reģistrēts iesniegums no sporta skolas par minēto notikumu bērnu un jauniešu basketbola turnīrā, un notikušais tiks izskatīts," par notikušo vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska. Arī Mārupes novada Sporta skolas direktore Daiga Žvirble Jauns.lv apstiprina, ka šāds iesniegums policijā ir iesniegts.

Mārupes novada sporta skola notikušo paudusi stingru nosodījumu norādot, ka "šis notikums liek aizdomāties par to, kas notiek ar atsevišķiem audzēkņu vecākiem, kuri zaudē kontroli par savu rīcību".

"Šāda uzvedība negatīvi ietekmē bērnus, kuri to redz. Bērni var justies apkaunoti, satraukti un nedroši, kas var mazināt viņu vēlmi piedalīties sporta aktivitātēs un negatīvi ietekmēt viņu emocionālo attīstību. Šādi vecāki izrāda augstu agresivitātes līmeni un ir bīstami sabiedrībai. Tas liecina par cieņas trūkumu pret citiem skatītājiem, spēlētājiem, tiesnešiem un vispārējo sporta ētiku. Tā grauj sporta pasākuma norisi, bojā sacensību atmosfēru un rada negatīvu ietekmi uz visiem klātesošajiem, īpaši bērniem, kuri ir liecinieki šādai rīcībai. Vecāku rīcība liecina par nespēju kontrolēt savas emocijas un reaģēt piemērotā veidā stresa vai vilšanās brīžos."

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss notikušo kautiņu stingri nosodījis norādot, ka "šādām spēlēm vajadzētu koncentrēties uz jauniešu sportisko talantu attīstību, nevis vecāku ambīciju piepildīšanu!"

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru