Vēlas turpināt drošāka interneta projektu, bet finansējuma pašlaik tam nav

Sabiedrība
2015. gada 5. janvārī 20:12 2015. gada 5. janvārī 20:12
 
Lai veicinātu bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanu Latvijā un uzticību elektroniskajai videi, Latvijas Interneta asociācija un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) vēlas turpināt projektu "Latvijas Drošāka interneta centrs "Net-Safe"", taču pagaidām finansējuma tam nav.

Lai turpinātu aktivitātes, kas ir uzsāktas iepriekšējā projekta ietvaros, Latvijas interneta asociācija izstrādāja un 2014.gada augustā Eiropas Komisijā iesniedza jaunu projekta pieteikumu. Projekta pieteikums paredz, ka tā apstiprināšanas gadījumā tiks nodrošināta Latvijas Drošāka interneta centra darbība no 2015.gada 1.janvāra līdz 2016. gada 30.jūnijam.

Valdība 6.janvārī lems par atļauju Labklājības ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai 2015.gadā un 2016.gadā uzņemties papildu valsts budžeta ilgtermiņa saistības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (Connecting Europe Facility, CEF) līdzfinansētā projekta "Latvijas Drošāka interneta centrs "Net-Safe"" īstenošanai tā apstiprināšanas gadījumā.

Projekta īstenošanā būtu iesaistītas vairākas iestādes.

Aizsardzības ministrijai (AM) jaunajā gadā ir piešķirts pieprasītais valsts budžeta finansējums - 41 700 eiro gadā, kas uz deleģējuma līguma pamata tiks piešķirts "Cert.lv" elektroniskās ziņojumu līnijas nodrošināšanai. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumi papildus finansējumam sabiedrības informēšanai par drošību internetā 49 374 eiro un Labklājības ministrijas priekšlikumi 77 140 eiro apmērā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116 111 nodrošināšanai jauno politikas iniciatīvu ietvaros netika apstiprināti.

Projekta pieteikumā kopējās projekta izmaksas plānotas 459 857 eiro, no tām EK finansējums būtu 229 928,5 eiro jeb 50%. 50% līdzfinansējums jānodrošina projekta sadarbības partneriem.

BNS

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 1
Pievienot komentāru