Ziemassvētku gadatirgū piedalīsies 125 skolēnu mācību uzņēmumi

Sabiedrība
2014. gada 5. decembrī 00:19 2014. gada 5. decembrī 00:19
 
Sestdien, 6.decembrī, no plkst.12 līdz 18 modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" notiks ikgadējais Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus, kurā piedalīsies 125 SMU.

Biedrības "Junior Achievement - Young Enterprise Latvija "(JA-YE Latvija) mārketinga vadītāja Antra Laumane  norādīja, ka šis būs līdz šim lielākais SMU skaits, kāds piedalījies Ziemassvētku gadatirgū. Pasākumā piedalīsies 81 vidusskolas un 44 pamatskolas grupu SMU, kā arī 10 studentu mācību uzņēmumi, kas izveidoti šogad ieviestajā JA-YE Latvija "Start-Up" programmā.

Jaunie SMU pārstāvēs modes, dizaina, kosmētikas, kokapstrādes, rotaslietu, suvenīru un Ziemassvētku rotājumu ražošanas nozares un pakalpojumus - pasākumu organizēšanu, fotografēšanu, kā arī smilšu kino. Savukārt studentu "Start-up" programmas uzņēmumi izstrādājuši dažādus sociālā biznesa, kā arī pārtikas ražošanas, IT, dāvanu un tūrisma pakalpojumu piedāvājumus.

Gadatirgus laikā notiks jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana. Tā notiks sešās nominācijās - sociāli atbildīgs uzņēmums, inovatīva biznesa ideja, labākais stends, labākā pārdošanas komanda, videi draudzīgs produkts, labākā dāvana.

SMU un "Start-up" izvērtēšanu veiks pieredzējusi profesionāļu un akadēmisko spēku komanda, kurā būs pārstāvēti Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūra, "Swedbank", Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, AS "Latvijas Valsts meži", starptautiskā datoru tehnoloģiju korporācija "Microsoft", uzņēmums "LatRosTrans", Latvijas Universitāte, biznesa augstskola "Turība", Banku augstskola, Rīgas Biznesa skola, uzņēmums "Inbox", kā arī nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Patlaban JA-YE Latvija ir reģistrējusi 731 SMU, bet plānots, ka mācību gada laikā SMU skaits pieaugs līdz 780.

"JA-YE Latvija" ir sabiedriskā labuma organizācija un biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās, kas kopš 1991.gada nodrošina biznesa izglītību un praktiskās darbības pieredzi ik gadu vairāk nekā 16 000 skolēnu visā Latvijā. Tās mērķis ir pilnveidot jauniešu zināšanas un prasmes uzņēmējdarbībā ar praktiskām metodēm visos izglītības līmeņos.

LETA

Citi šobrīd lasa

Lietuviešu basketbolista Arnolda Kulbokas ģimene zaudējusi sešas nedēļas veco dēliņu
Stārķi šokē iedzīvotājus - pāris no ligzdas cenšas izgrūst pašu mazuli 1
Bļugera un Šilova komandas biedram bail atgriezties Krievijā: “Nākamajā dienā es jau būtu Sibīrijā!”
Pievienot komentāru