Stūra mājā norisināsies Vācbaltiešu diena

Kultūra
2014. gada 1. septembrī 03:10 2014. gada 1. septembrī 03:10
 
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs Stūra mājā 3.septembrī rīkos Vācbaltiešu diena, aģentūrai BNS pavēstīja nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmu vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Vācbaltiešu dienā piedalīsies Latviešu-vācbaltiešu centrs "Domus Rigensis", kas piedāvās Vācbaltiešu Karla Šīrena biedrības Līneburgā, Vācijā, arhīva vadītājas Renatas Adolfi (Renate Adolphi) atmiņas par pieredzēto 1939.gadā. Uzstāsies arī Rīgas Vācu biedrības vokālais ansamblis "Morgenrot".

Pasākumi notiks Stūra mājas 1.stāva zālē. Ieeja tajos būs bez maksas.

Jau vēstīts, ka Eiropas kultūras gada programmas ietvaros Stūra mājā līdz 19.oktobrim pirmajā stāvā atrodas Latvijas Okupācijas muzeja sagatavotā pamatekspozīcija " Stūra māja", kas apskatāma bez maksas. Iegādājoties ekskursijas biļeti, gida pavadībā var izstaigāt čekas pagrabus. Savukārt ēkas augšējos stāvos var apskatīt piecas izstādes, kas no dažādiem skatpunktiem traktē cilvēka un varas attiecības: "Draudzības (re)konstrukcija", "Latvieša koferis", "Par spīti visam", "10 lietu stāsti par cilvēku un varu" un "Liktens lietu muzejs".

BNS

Citi šobrīd lasa

Šī ierīce tērē elektrību nepārtraukti! Kas obligāti jāizslēdz, ja ilgāku laiku neesi mājās
Vai Dons iekļūs finālā? Publicētas jaunākās bukmeikeru prognozes
5 priekšnesumi, ko Eirovīzijas pusfinālā nedrīkst palaist garām
Pievienot komentāru