Mūsdienu hiti retro stilā, "Karmena" hiphopa ritmos un ambiciozā britu popmūzika: ko darīt 4. un 5. martā?

Kultūra
2017. gada 4. martā 08:27 2017. gada 4. martā 08:27
 
Ārzemju mūzikas gardēži sestdienas vakarā būs lielas izvēles priekšā uz kurieni doties – uz "Palladium", kur mūsdienu hitus „Postmodern Jukebox” atskaņos retro stilā, vai uz „Arēnu Rīgu”, kur uz skatuves kāps gudrā un ambiciozā britu popmūzikas grupa „Bastille”.

Ko izvēlēties būs arī salonmūzikas cienītājiem, kuri intelektuālus skaņdarbus vēlas klausīties vēsturiskā interjerā – to piedāvās Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Kuldīga novada muzejs un Lūznavas muiža. Operas cienītājus uz pārsteidzošu „Karmenas” pirmizrādi gaida mūsu cēlais baltais nams, bet ģitārists Mārcis Auziņš Mazmežotnē uzsāks Latvijas koncerttūri, kurā izskanēs arī maestro Raimonda Paula melodijas neierastā ģitāras skanējumā. Ārā no mājas vilina arī dažādi brīvdabas pasākumi: ekstrēmu izjūtu cienītāji Kauguru pagastā varēs lēkāt ar virvēm, tautiski noskaņotie Turaidā nosvinēt Meteņus, bet laiski dzīves baudītāji doties ceļojumā pa Kuldīgas beķerejām nosmēķēt slaveno Kurzemes hercogistes magoņkūku.

Daudz jaunumu arī izstāžu zālēs: „Arsenālā” varam iepazīties ar latviešu mākslinieku hiperreālisma variācijām, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā – ar mūsu dizaineru pēdējā laika labākajiem darbiem, bet Mākslas akadēmijā ieraudzīt kādi nākotnes dokumenti sagatavoti mūsu valsts simtgadei. Savukārt nelielu atskatu vēsturē dos Kara muzejā izveidotā izstāde par Vides aizsardzības kluba trīsdesmitgadi. Toties Liepājas muzejā skatāmas pazīstamā arhitekta, uzņēmēja un mākslas kolekcionāra Ulda Pīlēna krāsu meditācijas.


Citi šobrīd lasa

5 priekšnesumi, ko Eirovīzijas pusfinālā nedrīkst palaist garām
FOTO, VIDEO: šogad Uzvaras parkā mierīgi; 9. maijs toreiz un tagad
VIDEO: Grīziņkalnā izcēlies spēcīgs ugunsgrēks; notiek cilvēku glābšana
Pievienot komentāru