Kādreizējais basketbolists, eksprezidentes Vairas Vīķes – Freibegas kancelejas priekšnieks un „Latvijas krājbankas” vadītājs (2006 – 2009) Mārtiņš Bondars nu uz Briseli stūrēs Latvijas Reģionu alianses kuģi.

Reģionu alianse pieprasa Rietumeiropas valstīm maksāt par latviešu izkalpināšanu

Politika
2014. gada 29. aprīlī 06:29 2014. gada 29. aprīlī 06:29
 
Latvijas Reģionu Apvienība savā priekšvēlēšanu programmā ir visnotaļ kareivīga – tā kategoriski sola no Rietumeiropas valstīm pieprasīt parādu piedziņu par Latvijas pilsoņu izkalpināšanu. Kas notiks, ja Vakareiropa nepakļausies Latvijas ultimātam, gan nav teikts.

Rietumeiropas valstis par savu labklājību parādā Latvijai

Vēlētājam šī apvienība ir viens no lielajiem nezināmajiem, bet tās programmā ir daudz retorikas par taisnīgumu, brīvību un vienlīdzību, kas mūs sola atbrīvot „no bailēm un trūkuma”.

Vienlaikus partija arī „uzbrauc” bagātās Rietumeiropas valstīm, kuras par savu labklājību ir parādā Latvijai, jo nodarbina mūsu cilvēkus. „Ir pienācis laiks par to norēķināties,” kareivīgi postulē Reģionu apvienība un savu viedokli argumentē šādi:

„Masveida ekonomiskā emigrācija ļāvusi bagātākajām Eiropas valstīm izmantot Latviju kā kvalitatīva darbaspēka donoru. Tūkstošiem Latvijas cilvēku, kas dzīvo un strādā ekonomiski attīstītākās valstīs, nodrošinot savas ģimenes, reizē papildina citu valstu ienākumus un padara pārtikušākus šo valstu pilsoņus. Ir pienācis laiks par to norēķināties.

Tāpēc LRA (Latvijas Reģionu alianse) iestāsies par ES līdzekļu piešķiršanu ne vien lauksaimniekiem, bet Latvijas sabiedrībai kopumā. Mums ir jāsaņem maksājumi par citās ES valstīs nodarbinātajiem, lai šos līdzekļus izmantotu Latvijas iedzīvotāju atgriešanās veicināšanai.”

Reģionu alianses superMārtiņi – Bondars un Šics

Latvijas Reģiona apvienība izveidojusies uz pirms deviņiem gadiem salīdzinoši bagāto Pierīgas rajonu dibinātās partijas – Rīgas apriņķa novadu apvienības – bāzes. Apvienības līderi savulaik bija Pierīgas pagastu vadītāji, kuri arī tagad darbojas jaundibinatajā aliansē, bet Eiroparlamenta vēlēšanās gan nestartē. Reģionu alianses vadītājs ir Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, kurš arī uz vietu Eiroparlamentā nekāro. Nesen Pierīgas partijas apvienībai pievienojās vairāku citu Latvijas pašvaldību vadītāji, kuri tagad Reģionu alianses sastāvā startē uz Briseli. Tie ir Saldus, Skrundas, Rūjienas un Preiļu mēri.

Protams, ka Reģionu alianse, gatavojoties vēlēšanām, arī meklēja un arī atrada pazīstamus uzvārdus, kuriem būtu jāpiesaista vēlētāji. Saraksta lokomotīve būs bijušais eksprezidentes Vairas Vīķes – Freibergas kancelejas vadītājs, slaidais basketbolists Mārtiņu Bondaru. Tāpat sarakstā ar 4. numuru iekļauts Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics, kurš nesen tautas atzinību izpelnījās Zolitūdes traģēdijas laikā, atklātībai nododot lielveikala drupās bojāgājušo upuru vārdus, par ko saņēma savas vadības nosodījumu.

Ierēdņu dzirnakmeņos pēdējos mēnešos kulstītais ātrās palīdzības dienesta vadītāja vietnieks Mārtiņš Šics vēlas taisnību meklēt arī Briselē kā Eiroparlamenta deputāts.

Novadu mēru parāde un pārbēdzēji no citām partijām

Aiz partijas lokomotīves Bondara vēlēšanu listē seko vesela virkne novadu mēri - Aldis Adamovičs no Preiļiem, Indra Rassa no Saldus, Nellija Kleinberga no Skrundas, bet 13. vietā ir Gundis Gladkins no Rūjienas. Bondars taču uzskata, ka Eiropā ir jābūt pārstāvjiem no visiem Latvijas reģioniem, „lai tie nenonāktu citas valsts ietekmē.”

Sesto vietu ieņem no Reformu partijas uz Reģionu aliansi pārbēgusī Saeimas deputāte Inga Bite. Vēl sarakstā ir iekļauts ir advokāts Zigfrīds Berezovskis, kurš laimi pirms tam jau izmēģinājis vairākās citās partijās – Zemnieku savienībā, „Saimniekā” un Latgales partijā, akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” izpilddirektors Māris Trankalis, uzņēmējs Edgars Abrams, Pļaviņu novada domes deputāts Vladimirs Samohins, kurš pirms tam ir bijis gan Tautas partijas, gan „Par labu Latviju” biedrs, vēl viena no Reformu partijas pārbēgusī Saeimas deputāte - Inga Vanaga, Ogres pensionārs Jāzeps Janiševs. Kandidātu sarakstu noslēdz advokāte Evita Ostrovska, Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieks    Rūdolfs Kalvāns un kādreiz pazīstamā žurnāliste („Jūrmalas” direktore un „Spoguļa” galvenā redaktore), tagad Eiropas Veselības tiesību asociācijas izpilddirektore    Anita Kehre.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA, Edijs Pālens/LETA

Citi šobrīd lasa

Vitālijam Gavrilovam banka atņem lepno villu Jūrmalā
"Tā vēsturē vēl nav bijis!" Dons pēc iekļūšanas Eirovīzijas finālā atbild, kā ir būt cilvēkam, kurš lauzis "nelaimes lāstu"
NATO lidmašīnu skaļā riņķošana Latvijas debesīs iedzīvotājiem rada jautājumus
Pievienot komentāru