Talantu konkursam "Ineses Galantes Talanti.lv" pieteikušies 280 dalībnieku

Kultūra
2014. gada 9. aprīlī 02:29 2014. gada 9. aprīlī 02:29
 
Klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursam "Ineses Galantes Talanti.LV" pieteikušies 280 dalībnieki no visas Latvijas, informēja Ineses Galantes fonda pārstāve Ilona Skuja.

No iesniegtajiem pieteikumiem aptuveni puse tiks izvirzīta konkursa pusfināliem, kas maijā notiks Cēsīs, Rēzeknē, Ventspilī un Rīgā. "Starp dalībniekiem ir pārstāvēti gan klasikas, gan džeza izpildītāji, un jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai četri gadi," stāsta Skuja.

Žūrijas tikšanās - dalībnieku iesūtīto video pieteikumu skatīšanās un dalībnieku atlase nākamajai kārtai - paredzēta piektdien, 11.aprīlī, plkst.13 viesnīcā "Grand Palace Hotel" Rīgā. Konkursantu iesūtītos pieteikumus Ineses Galantes vadībā izvērtēs žūrijas locekļi Andris Vecumnieks un Indriķis Veitners no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, kā arī pianists Artūrs Cingujevs un mediju eksperte Gunta Līdaka. Konkursā tiks vērtēta personība, repertuāra izvēle, mākslinieciskais izpildījums un tehniskais izpildījums.

Uz konkursa otro kārtu izvirzīto dalībnieku saraksts un video 15.aprīlī tiks publicēti konkursa mājaslapā "www.inesesgalantestalanti.lv", kur ikvienam līdz 15.maijam būs arī iespējams nobalsot par savu simpātiju.

Otrajā konkursa kārtā būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi, kuru garums būs līdz 15 minūtēm. Noklausīšanās notiks 6.maijā un 9.maijā Rīgas 3.mūzikas skolā, 7.maijā Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā, 8.maijā Ventspils Mūzikas vidusskolā un 10.maijā Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolā.

Konkursa fināls 18.maijā notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. To apmeklēt varēs ikviens interesents.

Konkursa dalībnieki tiks vērtēti četrās kategorijās. Divās kategorijās - klasiskajā un džeza vokālā - tiks vērtēti visu vecumu vokālisti. Savukārt starp instrumentālistiem atsevišķās kategorijās vērtēti tiks mūzikas skolu audzēkņi un mūzikas vidusskolu audzēkņi.

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem - attiecīgi 500, 300 un 100 eiro apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 eiro mēnesī uz pus gadu. Visnozīmīgākā balva visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Apkopojot publikas balsojuma rezultātus, tiks piešķirta "Publikas simpātijas" balva - 500 eiro ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Papildu balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtīs visvairāk pieteikumu - šī skola saņems balvā 500 eiro un 30 ielūgumus uz desmit gadu jubilejas festivālu "Summertime - aicina Inese Galante", kas norisināsies no 11.augusta līdz 17.augustam. Atsevišķi tiks vērtētas reģionālās un Rīgas skolas.


LETA

Citi šobrīd lasa

Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
Pievienot komentāru